Aan de slag met incasso

Om vorderingen naar een incassobureau te kunnen overdragen hebt u een overeenkomst met een incassobureau nodig en dient u de instellingen voor incasso in uw Mamut-systeem in te voeren.

Zo gaat u aan de slag met incasso:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Administratie - tabblad Debiteuren/Crediteuren.
  2. Selecteer de optie Het bedrijf verstuurt een incasso-overzicht of exportbestand aan een incassobureau.

3. Klik op de knop Instellingen aan de rechterzijde van deze optie om de instellingen te bewerken en informatie over het incassobureau op te geven.
    Meer informatie over de Instellingen voor incasso vindt u in Instellingen voor Incasso.

4. Geef aan dat de betreffende klanten een herinnering moeten ontvangen. Ga hiervoor naar de relatiekaart van de klant, tabblad Instellingen - knop Debiteur/Crediteur. Selecteer Herinnering uit de afrollijst Herinnering.

Tip! Dit kunt u in één keer voor alle klanten doen met behulp van de wizard Bijwerken selectie relaties. Meer informatie over deze wizard vindt u in Waarden van een selectie relaties wijzigen.

5. Kies eventueel standaard voor herinnering voor nieuwe klanten door naar Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Relatiebeheer te gaan. Selecteer Herinnering uit de afrollijst Herinnering. Klik vervolgens op OK.

Het systeem is nu klaar voor incasso.

Let op! U dient een incassobericht die vervallen is te hebben afgedrukt voor het mogelijk is de vordering naar het incassobureau te versturen. Meer informatie over incassoberichten vindt u in Betalingsherinneringen/incassoberichten genereren

Meer informatie:

Over incasso

Een ncassobestand aanmaken

Opmaakomschrijving van Standaard (ASCII)

Opmaakomschrijving van Uitgebreid (ASCII)

Opmaakomschrijving van Gedetailleerd (XML)

Instellingen voor incasso

Over betalingsherinnering/incassobericht