Ouderdomsanalyse

De ouderdomsanalyse geeft u een duidelijk overzicht van de klanten met openstaande vorderingen en of deze vorderingen zijn vervallen. In het overzicht ziet u een regel per klant en zijn de transacties gegroepeerd aan de hand van het aantal dagen waarmee de vervaldatum is overschreden.

De standaardinstellingen zijn hier: Niet vervallen, 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen en Meer dan 90.

U kunt zelf de groepering van de drie middelste velden bepalen door dit in de Gebruikersinstellingen aan te geven.

Zo vindt u de ouderdomsanalyse van een klant:

1. Klik op Filterinstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Relatie en voer de naam van de klant in het veld Naam relatie in.
  3. Klik op OK.
  4. Kies Details weergeven in de werkbalk in het bovenste venster om het gedetailleerde overzicht te activeren. Het gedetailleerde overzicht geeft aan of er andere transacties gekoppeld zijn aan de factuur die u in het bovenste venster hebt geselecteerd. Al deze transacties kunnen verder behandeld worden.
  5. Geef aan welke transactie u in het gedetailleerde overzicht verder wilt bewerken.
  6. U kunt kiezen uit: Betalingen registreren, transactie Bewerken, Ga naar factuur, Ga naar boekstuk en openstaande posten koppelen (Matchen/Koppelen).

Indien u weer al uw klanten wilt zien, klikt u op Filter aan/uit.

Tip! Onderaan het venster kunt u een samenvatting vinden waarin het Totaal uitstaande bedrag, Niet vervallen en Vervallen betalingen van de geselecteerde klant weergegeven worden.

Tip! Door op de pijlknop rechts van de knop Activiteit aanmaken te klikken, kunt u aangepaste activiteiten aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud in de activiteit en in welke modules deze beschikbaar is.

Meer informatie:

Boeken van betalingen in debiteuren-/crediteurenadministratie

Matchen/Koppelen

Een transactie in debiteuren-/crediteurenadministratie wijzigen

Gebruikersinstellingen