Saldo-overzicht

Het Saldo-overzicht geeft u een overzicht over beginsaldi, transacties en eindsaldi van alle perioden in een bepaald boekjaar. U kunt aangeven of u een totaaloverzicht van alle klanten wilt hebben, of dat u een overzicht van een bepaalde klant wilt zien.

Met het totale saldo van elke klant als uitgangspunt, kunt u de onderliggende transacties bekijken om te zien waaruit het saldo van een transactieregel is opgebouwd.

Behandeling van transacties in het saldo-overzicht:

1. Selecteer het gewenste boekjaar uit de afrollijst op de werkbalk.
  2. Selecteer Alle klanten en klik Bijwerken om alle klanten weer te geven.
    Indien u één klant tegelijk wilt bekijken selecteert u Een klant uit de afrollijst. Het klantenoverzicht wordt weergegeven en u kunt de klant selecteren. Klik vervolgens op OK.
  3. Dubbelklik op de periode met het saldo dat u nader wilt bekijken.
  4. U ziet alle boekstukregels waaruit het saldo van de desbetreffende periode is samengesteld. U hebt hier tevens de mogelijkheid om de selectie uit te breiden met meerdere perioden met behulp van de afrollijst Periode.
  5. U kunt het saldo-overzicht afdrukken door op Afdrukken te klikken.

Meer informatie:

Boeken van betalingen in debiteuren-/crediteurenadministratie

Matchen/koppelen

Een transactie in debiteuren-/crediteurenadministratie wijzigen

Gebruikersinstellingen