Relaties/medewerkers/resources koppelen

Wanneer u een nieuwe activiteit aanmaakt kunt u met behulp van de knop Koppelen de activiteit aan Relaties, Medewerkers en Resources koppelen, waardoor u of andere gebruikers later gemakkelijker toegang hebben tot de gegevens die bij de activiteit geregistreerd zijn.

Relaties: U selecteert de relaties vanuit een overzicht van de relaties (bedrijfsnamen) of een overzicht van alle geregistreerde contactpersonen. U kunt meerdere relaties toevoegen, maar wanneer de activiteit niet in één bewerking kan worden uitgevoerd, raden wij u aan om voor elke relatie een aparte activiteit aan te maken met behulp van de wizard voor groepsactiviteiten.

Medewerkers: Dit zijn de medewerkers die, naast de verantwoordelijke persoon, betrokken zijn bij de activiteit. U kunt een keuze maken uit alle medewerkers die geregistreerd zijn in het medewerkersregister.

Resources: Vergaderkamers, projectors of demonstratiemodellen kunnen als resources in het Artikelregister, met een naam van tot 50 tekens, worden geregistreerd. Deze resources kunnen dan via dit venster gereserveerd worden, voor het juiste tijdsbestek van de activiteit.

Zo koppelt u relaties/medewerkers/resources aan activiteiten:

1. Ga naar Beheer - Activiteit - Nieuwe activiteit, of selecteer een bestaande activiteit uit de activiteitenlijst door naar Beheer - Activiteit - Activiteitenlijst te gaan.
  2. Klik op de knop Koppelen.
  3. Selecteer Relaties uit de afrollijst Selectie weergeven van.
  4. Klik op de relaties die u wilt opnemen in de activiteit. Indien u ze niet in het overzicht kunt vinden, kunt u de eerste letters van de naam invoeren bij Snelzoeken.
  5. Indien er een bepaalde persoon als contactpersoon bij de activiteit is betrokken, selecteert u deze uit de afrollijst Contactpersonen. Selecteert u Contactpersonen bij Selectie weergeven van, kunt u de contactpersonen ook meteen invoeren.
    De relatie zal nu automatisch meegenomen worden in de activiteit.
  6. Breng de relatie en contactpersoon met de pijltoetsen over naar de linkerkant. U kunt ook op een relatie of contactpersoon dubbelklikken om deze te verplaatsen.
  7. Selecteer Medewerkers of Resources uit de afrollijst Selectie weergeven van en herhaal de bewerking.

8. Klik op de knop Beschikbaarheid om te controleren of de medewerkers en/of resources beschikbaar zijn. Indien dit niet het geval is, zal het tijdvak met blauwe strepen worden weergegeven in het overzicht. U kunt ook direct in de agenda klikken om de begin- en eindtijd van de activiteit aan te passen naar een tijdstip waarop alle medewerkers en resources beschikbaar zijn.

9. Klik op OK.

Alle relaties, resources en medewerkers zijn nu aan de activiteit gekoppeld.

Meer informatie:

Groepsactiviteiten aanmaken

Medewerkersregister

Artikelregister