Groepsactiviteiten aanmaken

Een groepsactiviteit is bedoeld voor meer dan één relatie. Door middel van het aanmaken van groepsactiviteiten definieert u een aantal relaties voor wie de activiteit bedoeld is, en geeft u vervolgens de variabelen aan die van toepassing zijn voor de activiteit. U bepaalt ook of er slechts één activiteit voor alle relaties, of meerdere activiteiten - één voor elke relatie aangemaakt moeten worden.

De wizard om een groepsactiviteit aan te maken wordt gestart via Beheer in het hoofdmenu, waar u Activiteit en Aanmaken Groepsactiviteit kiest.

Stap 1

Bepaal of u één gemeenschappelijke activiteit die alle geselecteerde relaties bevat, of één activiteit per geselecteerde relatie wenst aan te maken. De procedure is voor beide opties identiek.
Gemeenschappelijke activiteit
: Dit genereert één activiteit waaraan alle geselecteerde relaties worden gekoppeld. Deze activiteit kan door één medewerker worden opgepakt.
Één activiteit voor elk van de relaties
: Hiermee maakt u een aparte activiteit voor elke geselecteerde relatie, zodat deze kunnen worden onderverdeeld over diverse medewerkers.

Klik op Volgende.

Stap 2

Maak een selectie uit de relaties op wie de activiteiten gericht zullen worden. Meer informatie over dit venster vindt u hier. De selectie kan bij de volgende stap aangepast worden, maar wij raden u aan een zo nauwkeurig mogelijke selectie aan te geven.

Klik op OK.

Stap 3

Pas de selectie aan door de relaties waarvoor geen activiteit moet worden aangemaakt naar links in het venster te verplaatsen.

Dit kunt u doen op één van de volgende manieren:

Stap 4

Selecteer uit de afrollijst wie er verantwoordelijk moet zijn voor de activiteit(en).

Indien u in stap 1 de optie Één activiteit voor elk van de relaties hebt gekozen, kunt u een willekeurige verdeling maken voor meerdere klantenconsultants door (geen) te selecteren en op de knop Verantwoordelijken te klikken.

Klik op Volgende.

Stap 5

Indien u een rapport wenst aan te maken van relaties die in de selectie zijn opgenomen, selecteert u Aanmaken van rapport. Kies tevens het gewenste medium (Rapport naar scherm of Rapport naar printer). Klik op Volgende.

Stap 6

Zodra u op Voltooien klikt worden de activiteiten aangemaakt. Let op! U kunt deze bewerking niet meer ongedaan maken. Indien u nog wijzigingen wilt uitvoeren, dient u op Vorige te klikken.

U kunt een rapport afdrukken van de activiteiten die zullen worden aangemaakt, maar nu met activiteitsnummer.

Stap 7

U krijgt nu de mogelijkheid om de activiteiten te bewerken. U kunt de gewenste tekst invoeren, bijvoorbeeld de betreffende campagne in het Onderwerp. Selecteer tevens het Type, Starttijd en Eindtijd.

Indien u meerdere activiteiten aanmaakt, kunt u geen wijzigingen aanbrengen aan de Relaties, Resources of Medewerkers, die aan de activiteit gekoppeld zullen worden. Dit moet in dat geval naderhand voor elke activiteit individueel gedaan worden. Wanneer u deze activiteitskaart afsluit en opslaat, zullen met de wizard de wijzigingen naar alle activiteiten, die u zojuist heeft aangemaakt, worden gekopieerd.

Meer informatie:

Over activiteiten

Activiteiten verdelen