Over documentsjablonen

Een documentsjabloon (template) is een speciaal type document dat voorgedefinieerde informatie bevat zoals lettertype en lettergrootte, logo, marge, kop- en voettekst en vaste tekst. Met behulp van samenvoegvelden is het mogelijk om contactinformatie van medewerkers of relaties/contactpersonen, die in het programma zijn geregistreerd, samen te voegen.

Documentsjablonen worden gebruikt om het werken met documenten die een identiek of vrijwel gelijk uiterlijk moeten hebben, te vergemakkelijken. Alle documenten die op basis van het gekozen sjabloon zijn aangemaakt, bevatten informatie die in het sjabloon is vastgelegd. Hierdoor bespaart u veel tijd bij het aanmaken van documenten.

Het programma bevat een aantal documentsjablonen die u kunt gebruiken en, indien gewenst, kunt aanpassen. Tevens kunt u nieuwe documentsjablonen aanmaken.

Samenvoegvelden in Word

In de Wordsjablonen is het mogelijk om samenvoegvelden in te voegen die contactinformatie over medewerkers of relaties/contactpersonen samenvoegt. Samenvoegvelden plaatst u door in Word op de knop Voeg samenvoegvelden in (Insert Merge Fields) te klikken. U krijgt dan een lijst van mogelijke velden die u kunt opgeven als samenvoegvelden in de documentsjabloon. Deze velden worden later automatisch ingevuld wanneer u een document aanmaakt op basis van een documentsjabloon. U kunt de opmaak van de samenvoegvelden naar uw wens wijzigen.

Meer informatie:

Nieuw documentsjabloon aanmaken

Documentsjabloon bewerken

Venster Documentsjablonen

Eigenschappen voor documentsjablonen

Over documenten