Aan de slag met de voorpagina

De voorpagina is vaak het meest belangrijke onderdeel van een website aangezien dit het eerste is wat een bezoeker ziet. Mamut eZ Publish stelt u in staat om de voorpagina aan te passen en te kiezen welke informatie moet worden weergegeven.

U dient als beheerder te zijn ingelogd om de instellingen voor de voorpagina te wijzigen.

De voorpagina bevat reeds voorbeeldinformatie. Hierdoor hoeft u alleen maar de bestaande informatie aan te passen. De snelste manier om naar uw voorpagina te navigeren is door op uw logo te klikken.

Om uw voorpagina aan te passen klikt u, zodra u op de voorpagina bent, op de knop Bewerken in het beheerdersmenu.

Stap 1: Voer een naam in

Naam: Begin door uw voorpagina een naam te geven. Dit veld is verplicht.

Korte naam: De korte naam wordt onder het gebruikersmenu weergegeven, als navigatiepad.

Stap 2: Stel een billboard in

U kunt een afbeelding of banner aan uw voorpagina toevoegen.

Zo voegt u een afbeelding of banner aan uw voorpagina toe:

1. Klik op Bladeren en navigeer naar de afbeelding op uw computer.

2. Selecteer het bestand.

3. Klik op Open.

4. U kunt nu uw website publiceren.

De afbeelding wordt automatisch aangepast zodat deze op de pagina past.

Stap 3: Kies de lay-out en inhoud van de voorpagina met eZ Flow

U kunt aangeven welke informatie weergegeven moet worden op de voorpagina. De beschikbare opties zijn afhankelijk van uw programmaversie en de modules die weergegeven kunnen worden.

Zo definieert u de lay-out van de voorpagina:

1. Selecteer hoeveel zones u op uw website wenst weer te geven door op gewenste lay-out te selecteren. Klik op Stel design in.

2. In het venster hieronder, kunt u elke individuele zone bewerken.

3. Klik op Bewerk in de zone die u wenst te wijzigen.

4. Een zone bestaat uit blokken met inhoud. Voeg de blokken toe door deze uit de afrollijst te selecteren:

5. Klik op Blok toevoegen om de blok aan de zone toe te voegen. U kunt meerdere blokken toevoegen.

6. Klik op Weergeven om in de linkerbovenhoek om inhoud aan een blok toe te voegen.

7. Klik op Item toevoegen.

8. Selecteer in het venster dat opent de items die u aan de voorpagina wenst toe te voegen.

Tip!
    Binnen het navigatievenster kunt u op de pijlknop klikken om naar een hoger niveau in de structuur te balderen.

9. Zodra u uw selectie hebt gemaakt, klikt u op Selecteren om terug te gaan naar het venster Bewerk voorpagina.

10. U kunt een ontwerp aan een blok toekennen door het gewenste ontwerp te selecteren uit de afrollijst Ontwerp rechtsbovenaan het blok.

11. U kunt de volgorde van de blokken binnen de zone wijzigen, of blokken verwijderen, met behulp van de knoppen aan de rechterkant van elk blok.

12. Klik op Publiceren zodra u de zones hebt ingesteld.

U hebt nu het ontwerp van uw voorpagina gedefinieerd..

Meer informatie:

De componenten in Mamut eZ Publish

Stap 4: Inhoud toevoegen

Let op! De tekstverwerker is alleen beschikbaar indien u het blok Voorpagina, vereenvoudigde weergage (Voorpagina, voorgaande ontwerpopties) vanuit de afrollijst in stap 4 van de voorgaande procedure hebt gekozen.

Gebruik dit veld om tekst aan uw voorpagina toe te voegen. Meer informatie over het formatteren van tekst vindt u hier.

Door de verschillende hulpmiddelen in de tekstverwerker te gebruiken kunt u bijvoorbeeld afbeeldingen, tabellen en video's toevoegen.

Meer informatie:

Elementen invoegen

Ingesloten video's

Labels

Onderaan het venster kunt u labels voor uw voorpagina invoeren. Deze labels worden gebruikt door de interne zoekmachine van de website. De zoekmachine zal meer relevante resultaten geven wanneer u labels invoert.

Let op! De interne zoekmachine is niet beschikbaar in Mamut eZ Publish Express.

Meer informatie:

Over Mamut eZ Publish