Rekeningen/Saldibalans

Rekeningen geeft u een overzicht van alle transacties op alle grootboekrekeningen van het desbetreffende boekjaar. Met het totale saldo van elke rekening als uitgangspunt, kunt u stapsgewijs en per periode steeds meer gedetailleerde informatie van de rekeningen opvragen - tot op het niveau van de boekstukregel.

U kunt met behulp van een aantal knoppen andere gerelateerde gegevens van het boekstuk opvragen uit andere modules. Het is afhankelijk van de rekening die u selecteert welke knoppen actief zullen zijn.

Hieronder vindt u meer informatie over de werkwijze op het tabblad Saldibalans en hoe u gedetailleerde informatie kunt opvragen. U kunt tevens de gewenste selectie direct in elk tabblad vastleggen.

Zo gebruikt u de rekeningenlijst:

Klik op de knop voor Som aan/uit als u wilt dat het saldo onderin het venster weergegeven/verborgen wordt.

1. Klik op de knop Rekeningen links in het grootboek. Het tabblad Saldibalans geeft een overzicht weer van alle rekeningen waarop in de loop van het jaar transacties zijn geboekt.
  2. Dubbelklik op de rekening waarvoor u gedetailleerde informatie wenst te zien. Het tabblad Saldo per periode laat zien hoe het totale saldo per periode is verdeeld. In het overzicht van Eindsaldo kunt u het saldo bekijken zoals dat was aan het einde van elke periode.
  3. Dubbelklik op de periode die u nader wilt bekijken. Het tabblad Boekstukregels bevat alle mutaties op de rekening gedurende de periode.
  4. Dubbelklik op de regel waarvan u meer informatie wenst. Het grootboek laat nu het Dagboek zien met de filter die van toepassing is voor het boekstuk waarvan de regel deel uitmaakt.

U kunt nu de details van het boekstuk bekijken.

Meer informatie:

Kolommen in Boekstukken/Rekeningen

Boekstukoverzicht

Kengetallen

Resultaat

Balans

Grafische presentatie

Cashflow

Grootboek