Verplaats het programma naar een andere computer/server

Het is mogelijk om het programma en de database te verplaatsen, bijvoorbeeld van een oude, naar een nieuwe computer of server.

Houd er rekening mee dat de enige manier om de database te verplaatsen, is door een back-up te maken. Het is niet mogelijk de programmabestanden van Mamut Business Software te verplaatsen. U dient het programma op de nieuwe computer te installeren. De procedure is afhankelijk van het installatietype. Na de installatie hebt u de mogelijkheid om de back-up in de wizard voor de eerste keer opstarten, terug te zetten.

Indien u een versie installeert welke nieuwer is dan uw huidige installatie, zal de database automatisch worden geüpdatet. Wij raden u aan altijd de nieuwste versie te gebruiken.

Installatie voor één gebruiker verplaatsen

Een installatie voor één gebruiker houdt in dat u een licentie hebt om het programma op één computer te gebruiken. De programmabestanden installeert u op de computer waarop u het programma zal gebruiken, en verwijdert van de computer waarvan u het programma wenst te verplaatsen. Om meerdere personen gebruik te laten maken, dient u deze te registreren als gebruikers.

Meer informatie over het verplaatsen van een installatie voor één gebruiker vindt u in Zo verplaatst u: Één gebruiker.

Installatie voor meerdere gebruikers verplaatsen - Server

Indien u een installatie voor meerdere gebruikers hebt geïnstalleerd, dient u eerst de documentlocatie naar de nieuwe server te verplaatsen, voor u het programma verplaatst. U dient er tevens voor te zorgen dat de gebruikers toegang hebben tot de documentlocatie en database op de nieuwe server. De server die u kiest kan een computer zijn die alleen als server dient, of een computer van één van de gebruikers.

Meer informatie over het verplaatsen van een server vindt u in Zo verplaatst u: Server.

Installatie voor meerdere gebruikers verplaatsen - Client/Werkstation

Indien u een werkstation verplaatst zet u eerst de "oude" computer op Non-actief, voor u het programma op de nieuwe computer installeert en verbinding maakt met de server.

Meer informatie over het verplaatsen van een client/werkstation vindt u in Zo verplaatst u: Client/Werkstation.

Meer informatie:

De documentlocatie verplaatsen

Over de programmainstallatie

Over back-ups

Over databases