Sjablonen voor e-mailteksten aanmaken en bewerken

Indien u verkooprapporten per e-mail naar uw relaties verzendt (bijvoorbeeld facturen in PDF-formaat), kunt u hiervoor een e-mailsjabloon aanmaken. Hierdoor hoeft u de tekst maar één keer te formatteren, in plaats van elke keer wanneer u een rapport naar uw relaties verzendt.

Voorbeeld: Stuurt u vaak e-mails met min of meer dezelfde tekst naar uw relaties, is het handig om deze tekst standaard aan uw e-mail toe te voegen. U kunt hiervoor alvast een standaard onderwerp aanmaken, zoals "Uw factuur [Factuurnr.]". Ook kunt u de tekst voor de e-mail zelf toevoegen, zoals betalingsvoorwaarden of een link naar uw website.

U kunt verschillende sjablonen aanmaken in de talen die door Mamut Business Software worden ondersteund.

Gebruikt u nog geen e-mail met het programma, vindt u in Aan de slag met e-mail meer informatie over het activeren ervan.

Zo maakt u een sjabloon voor e-mailteksten aan:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Offerte/Order/Factuur. Open het tabblad E-mailteksten en klik Nieuw.
  2. Selecteer het Rapporttype en de Taal. De taal die op de relatiekaart van uw klant of leverancier is aangegeven bepaalt de taal van de e-mailtekst.
  3. Voer het Onderwerp en de Hoofdtekst voor de e-mail in. Indien u flexibele waarden (variabelen) wilt gebruiken kiest u de variabel uit de lijst en klik Invoegen.
    Tip: Controleer de e-mail in het voorbeeld onderaan het hoofdvenster. U kunt het onderwerp en de hoofdtekst nog aanpassen. Het is ook mogelijk het lettertype aan te passen. Meer informatie vindt u hieronder.
  4. Klik OK om op te slaan.

U hebt nu een sjabloon aangemaakt. Klik op Bijwerken om deze in de lijst te vinden en maak nieuwe sjablonen aan voor andere rapporten en talen. Vanuit de lijst kunt u bestaande sjablonen bewerken en verwijderen.

U kunt uw rapporten nu met de ingevoerde teksten versturen. Meer informatie over het versturen van PDF-rapporten via e-mail vindt u in Afdrukken naar e-mailbijlage.

Lettertype aanpassen

U kunt het uiterlijk van de tekst aanpassen door het lettertype, stijl en lettergrootte te wijzigen. Hiervoor gebruikt u de betreffende HTML-codes.

Voorbeelden:
Wijzig de stijl naar vetgedrukt met <b>tekst</b>
Wijzig het lettertype naar Arial met lettergrootte 12 met <p style="font: 12pt Arial;">

Een selectie van HTML-codes vindt u hier (externe link).

Meer informatie:

Over e-mailen vanuit het programma

Aan de slag met e-mail

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur

Afdrukken naar e-mailbijlage