Aan de slag met Docdata

Let op! U dient het additioneel product Mamut Enterprise Docdata te kopen indien u creditcardbetaling wilt aanbieden met Docdata. Additionele producten stellen als voorwaarde dat u een geldige licentie heeft voor Mamut Enterprise E3, E4 of E5.

Voordat u additionele producten kunt gebruiken, dient u het ontvangen licentienummer te registreren. Daarnaast dient u te registreren welke gebruiker of welke bedrijfsdatabase toegang dient te hebben. Daarna kunt u het additioneel product gaan gebruiken.
Meer informatie vindt u in Over licentienummer.
Meer informatie vindt u Toegang tot Additionele producten en Enterprise-uitbreidingen.

U dient met uw bank afspraken gemaakt te hebben over internetbetalingen en u dient zich aan te melden bij Docdata. Houd rekening met een implementeringtijd van ca. 7 - 14 dagen vanaf het moment dat u het proces start tot het moment dat u klaar bent voor creditcardbetalingen met Docdata in uw webshop. Wanneer de overeenkomst is goedgekeurd en alles gereed is voor u om de betalingsservice in dienst te nemen, ontvangt u een Merchant ID van Docdata die u dient te registreren in Mamut nadat u in het programma Docdata hebt geselecteerd als betalingsservice.

Zo stelt u Docdata in als betalingsservice en registreert u de Merchant ID:

1. Ga naar Beheer - E-commerce - Website-instellingen.
  2. Ga naar het tabblad Betalingsservice.
  3. Selecteer Docdata in de afrollijst.
    Let op!
    U moet eerst uw licentie bijwerken. Meer informatie vindt u Licentiebestand downloaden.
  4. Voer uw Merchant ID en Wachtwoord in.
    Dit is de code die u hebt ontvangen van Docdata nadat u het Docdata Payment Services-registratieformulier hebt ingevuld en uw aanvraag is goedgekeurd.
  5. Klik op OK.

Docdata is nu als betalingsservice geactiveerd.

U dient nu in Docdata een profiel aan te maken.

Zo maakt u een profiel aan in Docdata:

1. Log in op de website van Docdata. De link en inloggegevens ontvangt u van docdata.
  2. Klik op Settings (Instellingen) in de balk bovenaan de pagina.
  3. Klik op Edit Payment Profile (Betalingsprofiel bewerken).
    Een Payment Profile wordt gebruikt om betalingswijzen aan te maken. Deze betalingswijzen zijn zichtbaar voor uw klant in het betalingsmenu.

4. Maak een nieuw Payment Profile (Betalingsprofiel) aan door een Payment method (Betalingswijze) uit de onderste box te selecteren.
  5. Voer standard in de box In profile (In profiel) in.
    Let op!
    U dient hier precies standard in te vullen, in het Engels en met alleen kleine letters.
  6. Klik op Add (Toevoegen).
  7. Voer stap 4 tot en met 6 uit voor elke gewenste betalingswijze. De beschikbare betalingswijzen zijn: Visa, MasterCard en iDeal.
    Het is mogelijk dat de lijst betalingswijzen laat zien die niet beschikbaar zijn.
  8. Om een betalingsprofiel te verwijderen selecteert u het betreffende profiel uit de bovenste box en klikt u op de knop Remove (Verwijderen).

U hebt nu een betalingsprofiel bij Docdata aangemaakt.

Vervolgens dient u de betalingsvoorwaarden voor uw webshop in te stellen.

Zo maakt u een betalingswijze aan voor uw webshop:

1. Ga naar Beheer - E-commerce - Website bewerken.
  2. Ga naar het tabblad Webshop.
  3. Ga naar tabblad Betalingswijze.
  4. Klik op Nieuw om een nieuwe betalingswijze aan te maken.
  5. Kies Creditcard in de afrollijst bij Betalingswijze.

Let op!
    Het is verplicht om hier Creditcard te kiezen. Andere betalingswijzen kunnen niet gebruikt worden voor DocData betalingen.
    Indien u gebruikt maakt van iDeal, selecteert u tevens Creditcard bij Betalingswijze. U dient in dat geval een overeenkomst met uw bank te hebben. U keurt betalingen voor iDeal goed door in het betalingsproces in te loggen bij uw bank.
  6. Selecteer de gewenste creditcard uit de afrollijst bij Standaard creditcard (Std. creditcard).

Let op!
    U moet een betalingswijze per creditcard aanmaken. De betalingswijzen die beschikbaar zijn voor u zijn Visa en MasterCard
  7. Voer een Omschrijving in, bijvoorbeeld Visa.
  8. Selecteer de optie Beschikbaar in de webshop.
  9. Klik op OK.

U dient nu uw website bij te werken zodat de nieuwe betalingswijze toegankelijk is in uw webshop.

Meer informatie:

Docdata

Het betalingsproces met Docdata

Additionele producten

Toegang tot additionele producten

Betalingsservice voor betaling in de webshop

Betalingsservice

Update website