Websitegegevens ophalen

Websitegegevens ophalen wordt gebruikt om de aanvragen en orders, die uw klanten op uw website hebben geplaatst, te downloaden.

De berichten gaan door een zogeheten gegevensspoeling, waar de informatie van de website worden vergeleken met de informatie in uw relatiebeheer. U kunt de informatie die klanten hebben geregistreerd zelf goedkeuren, zodat u dubbele registraties in uw relatiebeheer voorkomt.

Orders weergeven: Klik om een nieuw venster te openen om eerder geïmporteerde gegevens te bekijken.

Zo importeert u gegevens:

1. Klik op Start om de ontvangst van gegevens te starten. Het programma zal nu een verbinding maken met het internet, eventuele nieuwe orders en activiteiten lokaliseren en deze in uw database plaatsen.
  2. U zult doorlopend het resultaat kunnen volgen in een overzichtsvenster. Als er geen gegevens op te halen zijn, kan het venster worden afgesloten door op Voltooien te klikken.
  3. Klik op Volgende.
  4. Controleer alle berichten en importeer deze of wijs deze af in het overzicht over nieuwe orders/activiteiten. Indien u niet alle berichten meteen wilt behandelen, zullen ze de volgende keer dat u websitegegevens ophaalt nog steeds toegankelijk zijn.

Indien u orders en activiteiten hebt gedownload zullen deze beschikbaar zijn in respectievelijk de Order/Factuur- en de Activiteitenmodule.

Tip! Aangemelde gebruikers krijgen een eigen Websiterekening. Deze kunt u bewerken via de Relatiekaart, op het tabblad Instellingen, onder E-commerce.

Meer informatie:

Orders/activiteiten weergeven

Bedrijfsgegevens/Adres

Aan de slag met uw website