Artikelen die ingekocht moeten worden

Het venster Artikelen die ingekocht moeten worden wordt weergegeven nadat u de inkoopwizard hebt afgesloten en alle noodzakelijke instellingen voor het inkoopsvoorstel hebt gedefinieerd.

In het bovenste overzicht ziet u een regel voor ieder artikel dat moet worden ingekocht. De inhoud is op basis van de instellingen die eerder in de inkoopwizard zijn gedefinieerd.

Met behulp van de afrollijst bovenaan bepaalt u of u de leverancier in het onderste gedeelte van het venster wenst weer te geven.

Zo voltooit u de inkoop:

1. Klik op Nieuw om een artikel uit de artikellijst toe te voegen. Door op de pijl naast de knop Nieuw te klikken kunt u Alle uit de selectie toevoegen kiezen om alle artikelen, die aan de hand van de eerder gemaakte selectie in de inkoopwizard zijn gedefinieerd, toe te voegen.
  2. Maak eventueel wijzigingen in de kolommen Bestellen, Magazijn, Locatie en Leverancier.
    Klik op Koppeling met leverancier maken indien u artikelen aan een leverancier wenst te koppelen.
  3. Klik op Inkoop aanmaken om de nieuwe inkoop te registreren.
    Indien er een niet-verwerkte inkooporder voor een leverancier is, hebt u de mogelijkheid om de artikelregels aan de bestaande inkooporder toe te voegen. Indien het artikel reeds op de eerdere inkoop is opgenomen, zal het aantal wijzigen.

Zodra de bestelopdracht gemaakt is, zal de status van de inkooporder op Besteld gezet worden, en zodra de artikelen ontvangen zijn, wordt een artikelontvangst geregistreerd.

Meer informatie:

Inkoopregister

Inkoopwizard

Leverancier aan artikel koppelen

Artikelontvangst registreren