Inkoop op basis van een leverancier

Inkoop op basis van één of meerdere artikelen van één leverancier is een van de vier alternatieven om de basis te bepalen voor de inkoop van artikelen met behulp van de inkoopwizard.

De wizard wordt gestart vanuit het inkoopvenster. Klik op de pijl naast de knop Nieuw, en kies voor Nieuwe inkoop aanmaken met behulp van de inkoopwizard. U kunt de inkoopwizard tevens vanuit het bureaublad openen.

Stap 1

Eén of meerdere artikelen van één leverancier - deze selectie houdt in dat u een of meerdere artikelen van een bepaalde leverancier kunt kiezen.

Klik op Volgende.

Stap 2

In dit venster selecteert u het Basisaantal dat ingekocht moet worden. De niveauwaarden voor deze alternatieven zijn bepaald in het artikelregister voor ieder artikel.

Klik op Volgende.

Stap 3

Selecteer de betreffende leverancier.

Klik op Volgende.

Stap 4

U hebt nu de selectie gemaakt en alle instellingen bepaald voor het inkoopvoorstel. Klik op Voltooien om de selectie/instellingen uit te voeren, en om naar het venster Artikelen die ingekocht moeten worden te gaan.

Let op! Als u op Annuleren klikt, worden de instellingen voor de selectie niet opgeslagen.

Meer informatie:

Inkoopwizard

Inkoop op basis van niet-geleverde verkooporders

Inkoop op basis van voorraad

Inkoop op basis van bepaalde artikelen/artikelgroepen