Inkoop op basis van bepaalde artikelen/artikelgroepen

Inkoop op basis van artikelen/artikelgroep is een van de vier alternatieven om de basis te bepalen voor de inkoop van artikelen met behulp van de inkoopwizard.

De wizard wordt gestart vanuit het inkoopvenster. Klik op de pijl naast de knop Nieuw, en kies voor Nieuwe inkoop aanmaken met behulp van de inkoopwizard. U kunt de inkoopwizard tevens vanuit het bureaublad openen.

Stap 1

In dit venster maakt u een selectie van de artikelen die ingekocht moeten worden.

Artikelen/artikelgroep - houdt in dat u alle artikelen, of alle artikelen die deel uitmaken van een bepaalde artikelgroep, kunt selecteren.

Klik op Volgende.

Stap 2

In dit venster selecteert u de Basisaantal dat ingekocht moet worden. De niveauwaarden voor deze alternatieven zijn bepaald in het artikelregister voor ieder artikel.

Klik op Volgende.

Stap 3

U hebt nu alle instellingen aangegeven voor het inkoopvoorstel. Klik op Voltooien om de selectie/instellingen door te voeren en door te gaan naar het venster Artikelen die ingekocht moeten worden.

Let op! Indien u op Annuleren klikt, zullen de instellingen van de selectie niet worden opgeslagen.

Meer informatie:

Artikelen die ingekocht moeten worden

Inkoopwizard

Inkoop op basis van voorraad

Inkoop op basis van een verkooporder

Inkoop op basis van een leverancier