Inkoop op basis van niet-geleverde verkooporders

Inkoop op basis van niet-geleverde verkooporders is een van de vier alternatieven om de basis te bepalen voor de inkoop van artikelen met behulp van de inkoopwizard.

De wizard wordt gestart vanuit het inkoopvenster. Klik op de pijl naast de knop Nieuw, en kies voor Nieuwe inkoop aanmaken met behulp van de inkoopwizard. U kunt de inkoopwizard tevens vanuit het bureaublad openen.

Stap 1

In dit venster maakt u een selectie van de artikelen die ingekocht moeten worden.

Inkoop gebaseerd op niet-geleverde verkooporder - Bij deze keuze kunt u kiezen uit volgende alternatieven:

Alle artikelen op de verkooporder: Selecteer alle artikelregels die niet volledig geleverd zijn.

Eén leverancier: Selecteer alle artikelregels die niet volledig geleverd zijn en die bij de aangegeven leverancier ingekocht kunnen worden.

Artikelgroep: Selecteer alle artikelregels van de aangegeven artikelgroep die niet volledig geleverd zijn.

Klik op Volgende.

Stap 2

Deze stap is alleen van toepassing indien er reeds een niet-geleverde verkooporder voor de klant bestaat. Geef aan bij welke leverancier(s) u de artikelen wilt inkopen.

Klik op Volgende.

Stap 3

In dit venster geeft u aan welke gegevens u wilt overbrengen van de verkooporder naar de inkooporder.

Welke gegevens moeten van verkoop- naar inkooporder worden overgebracht:

Geef aan of de inkoopprijs van de inkooporder gelijk gesteld moet worden aan de kostprijs op de verkooporder, of dat deze uit het artikelregister moet worden opgehaald.

Selecteer de gegevens die u wilt overbrengen van de verkooporder naar de inkooporder. Indien u ervoor kiest om meerdere artikelregels van de verkooporder voor hetzelfde artikel samen te voegen, is het niet mogelijk om de informatie van de individuele artikelregels over te brengen.

Geef aan welke artikelregels moeten worden ingekocht:

Selecteer de opties om aan te geven welke artikelregels moeten worden ingekocht. U kunt aangeven of de artikelen die Arbeid/Diensten of Voorraadartikelen zijn, ingekocht moeten worden. Tevens kunt u aangeven of artikelen met een te bestellen aantal van nul op de inkooporder moeten worden overbracht.

Stap 4

U hebt nu alle instellingen aangegeven voor het inkoopvoorstel. Klik op Voltooien om de selectie/instellingen door te voeren en door te gaan naar het venster Artikelen die ingekocht moeten worden.

Let op! Indien u op Annuleren klikt, zullen de instellingen van de selectie niet worden opgeslagen.

Meer informatie:

Artikelen die ingekocht moeten worden

Inkoopwizard

Inkooporder op basis van een verkooporder aanmaken