Voorraadtransacties en reserveringen

Bij voorraadtransacties en reserveringen vindt u een volledig overzicht van alle wijzigingen in de voorraad. U kunt alle transacties van een bepaald artikel traceren op bijvoorbeeld het serienummer, vanaf het moment dat het artikel in voorraad werd gelegd totdat deze aan de klant werd verzonden. U ziet ook welke artikelen er eventueel voor klanten zijn gereserveerd.

De transacties worden automatisch in categorieën ingedeeld aan de hand van de bewerkingen, die tot de transactie leidden. Dat wil zeggen dat een voorraadtransactie een gevolg van een factuur, creditnota, inkooporder, inventarisatie, samenstellen of opsplitsen van een stuklijst, of een overbrenging tussen magazijnen zou kunnen zijn.

Een voorraadtransactie kan ook handmatig worden aangemaakt indien het bijvoorbeeld nodig is om het voorraadniveau bij te werken buiten de geautomatiseerde procedures in de andere modules. Alleen handmatig aangemaakte voorraadtransacties kunnen worden verwijderd.

Meer informatie over de overige knoppen op de werkbalk vindt u in Werkbalken op vensterniveau.

Het venster Artikelstroom stelt u in staat alle voorraadtransacties te traceren. Vanuit het venster kunt u opzoeken welke posten er aan de basis lagen voor de transactie en u kunt het boekstuk in het grootboek vinden indien deze werd aangemaakt.

Door op de pijl rechts van de knop Activiteiten aanmaken te klikken, kunt u een gedetailleerde activiteit aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud en in welke modules de activiteit moet worden weergegeven.

Bovenaan het venster vindt u meerdere afrollijsten waarmee u het aantal weer te geven voorraadtransacties en/of reserveringen van de voorraad kunt beperken. De wijzigingen van de filters worden pas weergegeven zodra u op Bijwerken of [F5] klikt.

De beschikbare filters zijn:

Type: Geef aan of zowel voorraadtransacties en reserveringen weergegeven moeten worden, of alleen reserveringen of in- en uitgaande voorraadtransacties.

Categorie: Geef aan welke categorie voorraadtransacties weergegeven moet worden. De categorie is een indicatie welk proces binnen Mamut Business Software tot de transactie leidde. Selecteer Alle om alle transacties van alle categorieën weer te geven.

Artikelcode: Voer een artikelcode in, of blader naar een artikel om de voorraadtransacties en reserveringen van dit artikel te bekijken.

Relatienummer: Voer het relatienummer in, of blader naar de relatie om alleen de voorraadtransacties en/of de reserveringen voor deze relatie te bekijken.

Magazijn: Geef aan van welk magazijn u de voorraadtransacties en/of reserveringen wilt zien, of selecteer Alle om geen onderscheid te maken.

Serienummer: Voer van/tot in om de voorraadtransacties weer te geven van de serienummers binnen de selectie.

Datum: Voer van/tot in om een periode aan te geven waarvan u de voorraadtransacties en/of reserveringen wilt bekijken.

Ordernummer: Voer van/tot in om alleen de voorraadtransacties en/of reserveringen van deze verkooporder(s) te bekijken.

Inkoopnummer: Voer van/tot in om alleen de voorraadtransacties en/of reserveringen van deze inkooporder(s) te bekijken.

Meer informatie:

Over de magazijnmodule

Artikelstroom

Handmatige voorraadtransactie aanmaken

Voorraadtransacties omdraaien

Activiteitssjablonen

Additionele producten