Handmatige voorraadtransactie aanmaken

Indien u een handmatige voorraadtransactie voor een artikel wilt aanmaken, kunt u dit doen via de magazijnmodule of vanuit de artikelkaart. Maakt u de voorraadtransactie aan via de artikelkaart zullen de gegevens zoals artikelcode en magazijn/locatie al ingevoerd zijn.

Zo maakt u een handmatige vooraadtransactie aan:

1. Open de artikelkaart van het betreffende artikel via Beheer - Artikel - Artikelregister. Ga naar het tabblad Magazijn, klik op de pijl naast de knop Ga naar magazijn en kies Nieuwe voorraadtransactie.

- of -

Ga naar Beheer - Magazijn - Magazijn - Voorraadtransacties en reserveringen en klik Nieuw.
  2. Het volgende moet minimaal worden ingevuld:

Artikelcode
    : Voer de artikelcode in, of blader naar het artikel waarvoor de voorraadtransactie gemaakt moet worden.
    Type
    : Geef aan of het een voorraadtransactie In of Uit het magazijn is.
    Magazijn
    : Geef aan welk magazijn de voorraadtransactie betreft.
    Aantal
    : Geef het aantal artikelen in. Indien het type Uit is, kan het aantal niet hoger zijn dan de hoeveelheid in voorraad minus het aantal aan klant bij Voorraad.

Wanneer het artikel, waarop u een voorraadtransactie registreert, in het Artikelregister is aangemaakt met Verplicht serienummer, Verplicht Partijnummer of Verplichte Houdbaarheidsdatum bij invoer in of opname uit de voorraad, moet u dit ook aangeven in het tabblad Serienummer, partijnummer en houdbaarheidsdatum.
  3. Klik op OK.

U hebt nu een handmatige voorraadtransactie aangemaakt. U kunt de transacties traceren in het venster artikelstroom.

Meer informatie:

Voorraadtransacties en reserveringen

Voorraadtransacties omdraaien

Artikelstroom

Venster voorraadtransactie

Voorraad

Over de magazijnmodule

Artikelregister