Standaard bestandsnamen aanmaken

U kunt sjablonen voor bestandsnamen (PDF's) en e-mailbijlagen die vanuit de module Verkoop worden aangemaakt. Hierdoor verhoogt u de informatieve waarde van uw PDF-bestanden.

Voorbeeld: Indien u al uw facturen die u per e-mail verzendt een informatieve en gebruiksvriendelijke naam wilt geven met bijvoorbeeld het rapporttype (in dit geval "factuur") en het nummer (in dit geval "factuurnummer"). U kunt hiervoor een sjabloon voor de bestandsnaam aanmaken zoals "Factuur [Factuurnr.]". Alle facturen die nu per PDF worden verzonden bevatten deze bestandsnaam.

U kunt verschillende sjablonen aanmaken in de talen die door Mamut Business Software worden ondersteund.

Zo maakt u een sjabloon voor e-mailteksten aan:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Offerte/Order/Factuur. Open het tabblad Afdrukken.
  2. Klik op de knop naast Bestandsnaam voor PDF en e-mailbijlages.
  3. Klik Nieuw.
  4. Selecteer het Rapporttype en de Taal. De taal die op de relatiekaart van uw klant of leverancier is aangegeven bepaalt de taal van de bestandsnaam.
  5. Voer de Bestandsnaam in. Indien u flexibele waarden (variabelen) wilt gebruiken kiest u de variabel uit de lijst en klik Invoegen.
    Tip: Controleer hoe de bestandsnaam eruit ziet in het voorbeeld onderaan het hoofdvenster. U kunt deze nog aanpassen.
  6. Klik OK om op te slaan.

U hebt nu een standaard bestandsnaam aangemaakt. Vanuit de lijst kunt u bestaande standaard bestandsnamen bewerken en verwijderen.

U kunt uw PDF nu verzenden met de aangegeven standaard bestandsnamen. Meer informatie over het versturen van PDF-rapporten via e-mail vindt u in Afdrukken naar e-mailbijlage.

Tip! U kunt ook sjablonen voor e-mailteksten aanmaken. Dit maakt het versturen van PDF's nog eenvoudiger. Meer informatie vindt u in Sjablonen voor e-mailteksten aanmaken en bewerken.

Meer informatie:

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur

Afdrukken naar e-mailbijlage

Aan de slag met e-mail

Over de rapportmodule