Instellingen voor rentefacturering

In de loop van het jaar kan het verlies van rente door te late betalingen van klanten behoorlijk oplopen. Bij de Instellingen voor rentefacturering kunt u de instellingen aangeven voor het factureren van rente aan klanten die te laat betalen.

U kunt de volgende instellingen bepalen:

Rentepercentage: Hier geeft u het rentepercentage op dat u doorberekent aan klanten die na de vervaldatum betalen.

Tip! Het tarief voor het berekenen van de rente zijn voor bepaalde perioden vastgesteld. Lees de relevante wetgeving en voorwaarden betreffende rentefacturering goed door. Meer informatie over de Nederlandse wetgeving aangaande rentefacturering vindt u hier: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wettelijke-rente/vraag-en-antwoord/wat-is-wettelijke-rente-en-wat-is-het-percentage.html.

Alleen een rentefactuur als de berekende rente hoger is dan: Geef eventueel een minimumbedrag aan waarbij de rente gefactureerd dient te worden.

Betalingstermijn: Hier geeft u aan binnen hoeveel dagen de klant zijn rentefactuur moet betalen.

Formulier, binnenlandse klanten: Hier geeft u het afdrukformaat aan dat u voor uw binnenlandse klanten wilt gebruiken. Dit veld heeft alleen invloed op aparte rentefacturen, niet wanneer rente aan een betalingsherinnering wordt toegevoegd.

Formulier, internationale klanten: Hier geeft u het afdrukformaat aan dat u voor uw internationale klanten wilt gebruiken. Dit veld heeft alleen invloed op aparte rentefacturen, niet wanneer rente aan een betalingsherinnering wordt toegevoegd.

Vaste tekst, binnenlandse klanten: Vaste tekst die hier genoteerd wordt, wordt gebruikt op alle rentefacturen voor binnenlandse klanten. Dit veld heeft alleen invloed op aparte rentefacturen, niet wanneer rente aan een betalingsherinnering wordt toegevoegd.

Vaste tekst, internationale klanten: Vaste tekst die hier genoteerd wordt, wordt gebruikt op alle rentefacturen voor internationale klanten. Dit veld heeft alleen invloed op aparte rentefacturen, niet wanneer rente aan een betalingsherinnering wordt toegevoegd.

Meer informatie:

Over rentefacturering

Nieuwe rentefactuur aanmaken

Over betalingsherinnering/incassobericht

Administratieve instellingen