Verkopen parkeren

U kunt een verkoop parkeren zodat u andere klanten kunt helpen indien een klant niet direct na het registreren van de artikelregels de verkoop kan voltooien.

Via de knop Geparkeerd vindt u een gedetailleerde lijst van alle geparkeerde verkopen. Aan het einde van de dag, bij het uitvoeren van de Dagafsluiting, worden alle geparkeerde verkopen die niet zijn voldaan, verwijderd.

De mogelijkheid om verkopen te parkeren is standaard ingeschakeld. Indien u deze functionaliteit niet wilt gebruiken, schakelt u deze uit op het tabblad Invoeren verkopen via Beheer - Instellingen. Meer informatie vindt u hier.

Let op! Deze functionaliteit is niet beschikbaar voor orders en facturen die vanuit Mamut Business Software zijn opgehaald. Meer informatie vindt u hier.

Zo parkeert u een verkoop:

1. Registreer de artikelregels als een normale verkoop.

2. Klik Parkeren.

De verkoop is nu geparkeerd en wordt tijdelijk opgeslagen. Het venster voor het invoeren van verkopen is leeg en u kunt een nieuwe verkoop invoeren.

Zo haalt u een geparkeerde verkoop op:

1. Klik op Geparkeerd.

2. Dubbelklik op de betreffende verkoop in het venster of selecteer deze en klik Selecteer.

3. Voeg indien gewenst artikelen toe.

4. Klik op Betaling en verwerk de verkoop als een normale verkoop.

De verkoop is voltooid.

Meer informatie:

Verkopen registreren

Instellingen - Invoeren verkoop

Over uit het administratiesysteem opgehaalde orders

Over het registreren van betalingen voor uit het administratiesysteem opgehaalde facturen