Opprettelse og redigering av rapportoppsett

Rapportene Nøkkeltall, Balanse og Resultat i hovedboken kan redigeres, eller du kan opprette nye rapporter (rapportoppsett). Gjennom definering av egne kolonneoppsett kan du bestemme hvilke tidsintervaller linjene fra rapportoppsettet skal fordeles på.

Ved å klikke knappen med tre prikker til høyre for nedtrekkslisten for Rapportinnstillinger vises alle de definerte oppsettene i en liste. Følg prosedyren nedenfor ved opprettelse av nye, eller redigering av gamle rapporter.

Slik oppretter/redigerer du et rapportoppsett

1. Gå til Vis - Regnskap - Hovedbok og velg Nøkkeltall, Resultat eller Balanse.
  2. Klikk knappen Rapportinnstillinger ved siden av nedtrekklisten.
  3. Klikk Ny, eller merk en eksisterende rapport og klikk Rediger. Du kan nå sette opp rapporten, linje for linje.
  4. Skriv inn en Beskrivelse av rapporten i det øvre feltet. Dette vil være navnet du velger som rapportoppsett i hovedbok.
  5. Klikk Ny for å legge til en linje nederst på rapporten. For å legge til en linje midt i rapporten kan du markere en linje og klikke Legg til felt.
  6. Angi all relevant informasjon i vinduet Linje.
    Detaljert beskrivelse av valgene i vinduet finner du i Legge til en ny linje.
  7. Klikk OK.
  8. Gjenta prosedyren for alle linjer du vil opprette eller redigere.
  9. Klikk til slutt OK.

Rapportoppsettet er nå klart til bruk.

Tips! Det er også mulig å bruke rapportene i andre firmadatabaser:

Klikk Eksporter for å lagre informasjon om en rapport i en fil. Denne filen kan siden importeres i en annen firmadatabase om du ønsker å benytte de samme rapportene i flere firmadatabaser.

Klikk Importer for å lese inn en fil med nye rapporter. Dette kan være rapporter du har eksportert fra en annen eller lastet ned fra Mamuts supportsider.

Se også:

Legge til en ny linje

Nøkkeltall

Hovedbok: Resultat

Hovedbok: Balanse

Hovedbok