Opprettelse og redigering av kolonneoppsett

Kolonneoppsettene i Nøkkeltall, Balanse og Resultat i hovedbok kan redigeres, eller du kan opprette nye kolonneoppsett. Disse kolonneoppsettene bestemmer tidsintervaller som linjene fra rapportoppsettet skal fordeles på. Et kolonneoppsett kan inneholde en eller flere kolonner. Les mer i Opprettelse og redigering av rapportoppsett

Ved å klikke på knappen med tre prikker til høyre for nedtrekkslisten for Kolonneinnstillinger vises alle de definerte oppsettene i en liste. Følg prosedyren nedenfor ved opprettelse av nye, eller redigering av eksisterende kolonneoppsett.

Slik oppretter/redigerer du et kolonneoppsett

1. Gå til Vis - Regnskap - Hovedbok, og velg Nøkkeltall, Resultat eller Balanse.
  2. Klikk knappen Kolonneinnstillinger ved siden av nedtrekklisten øverst til høyre i vinduet.
  3. Klikk Ny, eller merk et eksisterende kolonneoppsett og klikk Rediger.
    Du kan nå sette opp kolonneoppsettet, kolonne for kolonne.
  4. Skriv inn en Beskrivelse av kolonneoppsettet i det øvre feltet. Dette vil være navnet du velger som kolonneoppsett i hovedboken.
  5. Klikk Ny for å legge til en kolonne til høyre i kolonneoppsettet. For å legge til en kolonne til venstre for markert kolonne kan du klikke Legg til felt. Denne blir liggende over markert kolonne i listen, og til venstre i selve rapporten.
  6. Angi all relevant informasjon i vinduet Kolonne.
    Detaljert beskrivelse av valgene i vinduet finner du i Legge til en ny kolonne.
  7. Klikk OK.
  8. Gjenta prosessen til du har lagt opp alle kolonner.
  9. Klikk til slutt OK.

Du har nå satt opp/redigert kolonneoppsettet.

Tips! Du kan også overføre kolonneoppsettene til andre firmadatabaser:

Klikk Eksporter for å lagre informasjon om et kolonneoppsett i en fil. Denne filen kan siden importeres i en annen firmadatabase om du ønsker å benytte de samme kolonneoppsettene i flere firmadatabaser.

Klikk Importer for å lese inn en fil med nye kolonneoppsett. Dette kan være kolonneoppsett du har eksportert fra en annen eller lastet ned fra Mamuts supportsider.

Se også:

Legge til en ny kolonne

Nøkkeltall

Hovedbok: Resultat

Hovedbok: Balanse

Opprettelse og redigering av rapportoppsett