Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Inntastingsverdi

Ved anvendelse av en bilagsmal blir du som oftest bedt om å taste inn enkelte verdier som skal inngå i bilaget.

I dette steget av veiviseren definerer du parametere og verdier til bilagsmalen din. Derfor er vinduet delt opp i to lister: Listen til venstre inneholder alle parametere i din database. Listen til høyre inneholder parameterne i din bilagsmal. Hvis du oppretter en hel ny bilagsmal er listen til høyre tom for verdier, mens listen er fylt med paramerterne som finnes i den originale bilagsmalen hvis du dupliserer en eksisterende bilagsmal.

Slik legger du til parametere og verdier for din bilagsmal

1. I listen til venstre klikk på ikonet ved siden av parameterarten for å legge til din første parameter.
  2. Tilpass Navnet: Denne beskrivelsen blir navnet til feltet i inntastingsvinduet. Har du for eksempel flere felt av type Konto, kan det lønne seg å gi parameteren et navn som beskriver hva kontoen skal benyttes til i bilaget (eksempelvis "Balansekonto" og "Kostnadskonto").
  3. Tilpass Standardverdien: Det finnes 3 forskjellige varianter:
    En relativ verdi som vises i vanlig parentes. Eksempel: (i dag)
    En konkret verdi som hentes fra en liste. Dette kan for eksempel være et leverandørnummer.
    En egendefinert verdi som opprettes av deg som bruker: Du kan skrive slik en verdi direkte i feltet.
  4. Skjult: Dersom du ønsker at standardverdien skal benyttes hver gang bilagsmalen benyttes og at den ikke skal være redigerbar i bilagsmalen, kan du skjule feltet fra inntastingsvinduet. Dette betinger selvfølgelig at du har satt en standardverdi ellers vil ikke bilagsmalen fungere.
  5. Legg til alle øvrige parametere og definer verdiene. Det er mulig å legge til samme parameter flere ganger.
  6. Kontroller resultatet ved å klikke på ikonet Forhåndsvisning. Les mer Forhåndsvisning av verdier.

Du har nå definert parmeterne i din bilagsmal. I siste steget skal du nå bestemme hvor verdiene plasseres i bilagslinjene. Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Oppbygging av bilagslinjer

Steg i veiviseren:

1. Oppsett av bilagsmal.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler
  2. Inntastingsverdi << Du er her
  3. Oppbygging av bilagslinjer.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Oppbygging av bilagslinjer
  4. Periodisering av kostnad/inntekt.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Periodisering av kostnad/inntekt (Valgfri)