Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Oppsett av bilagsmal

Bilagsmaler opprettes og redigeres gjennom en veiviser som leder deg gjennom alle nødvendige innstillinger.

Før du går i gang med veiviseren, kan det være en fordel å tegne opp hvordan de endelige bilagene skal se ut, og planlegge hvilke inntastingsverdier som er nødvendige.

Programmet er satt opp med flere slike bilagsmaler, som kan benyttes som utgangspunkt for dine egne. I stedet for å opprette helt nye bilagsmaler, kan du duplisere en som allerede finnes, og redigere denne ved hjelp av veiviseren.

Slik oppretter du en ny bilagsmal

1. Velg Vis - Regnskap - Bilagsmaler.
  2. Klikk Ny dersom du ønsker å opprette en ny og tom bilagsmal.
    Dersom du ønsker å bruke en eksisterende mal som basis, velg malen og klikk Dupliser. Det genereres en ny mal med samme innstillingene som legges til listen. Velg malen og klikk Neste.
  3. Velg bilagsart:
    Velg Enkelt bilag dersom du skal opprette en mal for et enkeltbilag.
    Velg Periodisering dersom du skal opprette flere bilag for periodisering. Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Periodisering av kostnad/inntekt.
  4. Skriv inn ønsket Navn og Beskrivelse på bilagsmalen.
  5. Velg hvilken Gruppe bilagsmalen skal tilhøre. Gruppefeltet benyttes til sortering av bilagsmaler. Hvis nødvendig, kan du legge til en ny gruppe ved hjelp av knappen ved siden av listen.
  6. Velg Skal vises i bilagsregistrering dersom bilagsmalen skal vises i verktøylinjen for bilagsmaler i bilagsregistreringen. Les mer i Hurtigføring av bilag ved hjelp av verktøylinjen for bilagsmaler.
  7. Klikk Neste.

Bilagsmalen er nå opprettet, og redigeres videre i neste steg i veiviseren. I neste steg definerer du parametere og verdier.

Steg i veiviseren:

1. Oppsett av bilagsmal << Du er her
  2. Inntastingsverdi.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Inntastingsverdi
  3. Oppbygging av bilagslinjer.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Oppbygging av bilagslinjer
  4. Periodisering av kostnad/inntekt.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Periodisering av kostnad/inntekt (Valgfri)

Se også:

Bilagsregistrering

Om bilagsmaler