Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Oppbygging av bilagslinjer

Siste steg i veiviseren for bilagsmaler er å sette opp bilagsstrukturen.

Vinduet ligner bilagsregistreringen: Du kan nå legge til inngående verdier som du har definert i det forrige steget for hver bilagslinje i bilaget. Det er også mulig å legge til faste verdier, for eksempel et kontonummer.

Vinduet kan åpnes i to forskjellige modus; enkel og avansert. Den Avanserte modusen inneholder funksjonalitet for mer kompliserte bilag som, for eksempel, benytter seg av formler.

Tips! Du kan begynne i enkel modus og senere bytte til avansert modus hvis du har behov.

Hvis du har krysset av for periodiserte bilagsmaler , må du nå definerer ett eget bilag for hver periodisering. Det vises derfor en egen seksjon for periodisering i nederste del av vinduet. Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler

Slik oppretter du nye bilagslinjer

1. Velg fra listen på toppen om vinduet skal vises i enkel eller avansert modus.

Enkelt modus:
    Her spesifiserer du basisinnstillingene for en enkel bilagsmal (for eksempel en bankinnbetaling eller et enkelt innkjøp).

Avansert modus:
    Her spesifiserer du hver enkel parameter i bilagslinjen, oppretter formler og definerer absolutte forskyvninger for bilagsdato eller periode. Les mer i Formler i bilagsmaler.
    Ønsker du å bare se kolonnerne til de parameterne som du har lagt til i forrige steg, klikk Skjul kolonner uten parametre
  2. Definer innstillingene for bilagshodet: Bilagsart, Bilagsdato og Periode.
    Du kan kontrollere verdiene til innstillingene i Forhåndsvisning fra forrige steg. Les mer i Forhåndsvisning av verdier.
  3. Klikk Ny for å legge til den første bilagslinjen.

Tipp:
    Dersom du ikke har klart for deg hvilke inntastingsverdier som trengs til bilaget, kan du opprette bilagslinjene først, og klikke Tilbake for å legge inn inntastingsverdier etter hvert som du trenger dem.
  4. Du kan nå definere verdiene via parameternavnet (i hakeparentes) fra forrige steg, ved å legge til en konkret verdi fra en liste (for eksempel i kolonnen Bilagsart) eller via en relativ verdi i parentes, for eksempel (følg hovedbokskonto) i kolonnen for avgiftsbehandling.
  5. Gjenta prosessen til alle bilagslinjer i bilagsmalen er opprettet.
  6. Hvis du har krysset av for periodiserte bilagsmaler før, må du nå definerer ett eget bilag for hver periodisering. Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Periodisering av kostnad/inntekt.
  7. Klikk Fullfør for å lagre malen.

Malen kan nå benyttes ved bilagsregistrering.

Feltbeskrivelser for linjer i bilagsmalene

Hvert felt i en bilagslinje kan enten inneholde en fast verdi som er likt hver gang bilagsmalen benyttes, eller en variabel verdi som hentes fra inntastingsvinduet. De variable verdiene hentes inn i felt ved at du velger verdibeskrivelsen som er angitt i klammer, slik: <Verdibeskrivelse>.

Her åpner du et eget vindu for å definere utregningen. Les mer under Formler i bilagsmaler.

Steg i veiviseren:

1. Oppsett av bilagsmal.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler
  2. Inntastingsverdi.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Inntastingsverdi
  3. Oppbygging av bilagslinjer. << Du er her
  4. Periodisering av kostnad/inntekt.
    Les mer i Opprettelse/redigering av bilagsmaler - Periodisering av kostnad/inntekt (Valgfri)