Registrering av betaling i valuta i reskontro

Når du benytter funksjonen for betaling via reskontroen, vil du få opp et eget vindu for registrering av sum både i fremmed valuta og klientvaluta.

I feltet Betalt blir det automatisk foreslått totalsummen på den valgte fakturaen. Hvis det ikke er snakk om en full betaling, men bare deler av beløpet blir betalt denne gangen, kan man endre dette her.

Feltet Gebyr skal benyttes for å legge inn eventuelle gebyrer som du blir belastet for. Hvis det er snakk om kunders innbetaling, vil dette feltet kun skulle benyttes om kunden trekker fra for gebyrer i egen bank. Hvis det er din utbetaling til en leverandør, er det selvsagt snakk om gebyrer som blir lagt til ditt trekk fra konto i forbindelse med valutatransaksjoner. Mange banker samler opp disse og sender ut egne bilag for bankgebyrer i slutten av måneden. I disse tilfellene er det ikke nødvendig å bruke dette feltet.

Feltet Totalbeløp skal alltid reflektere den summen som faktisk har kommet inn på/går ut fra din konto. Det er denne summen som vil bli ført mot din bankkonto.

Selv om det er snakk om en fullstendig betaling, og ingen gebyrer, vil kursendringer føre til at summen i din valuta har endret seg. Differansen mellom hva som ble bokført på fakturatidspunktet, og det som nå blir ført inn/ut av din bank, kaller vi Agio. Denne vil bli automatisk ført i ditt system, i henhold til innstillingene i Vis - Innstillinger - Regnskap - Regnskapsinnstillinger - Systemkontoer.

Når du har fylt ut alle ovennevnte felter, kan du klikke OK. Du vil da komme til et nytt vindu der du kan endre betalingsdato og konto for bank. Etter å ha påsett at alle disse innstillingene er korrekte, kan du klikke OK, og det blir ført et bilag for denne ene betalingen.

Hvis du skal føre flere betalinger mot samme bankbevegelse, anbefaler vi å benytte bilagsregistreringen. Her vil du få mulighet til å endre saldoen som skal gå mot din bankkonto.

Se også:

Registrering av betaling i valuta i bilagsregistrering

Valuta

Bilagsregistrering mot reskontro