Aldersfordeling

Aldersfordeling gir deg en god oversikt over hvilke kunder du har utestående fordringer på og om disse postene har forfalt til betaling eller ikke. Listen viser en linje per kunde og postene er delt inn i ulike grupper etter hvor mange dager forfallsdatoen er overskredet med.

Standardinndelingen er: Ikke forfalt, 30 dager, 60 dager, 90 dager og Over 90 dager.

Du kan selv bestemme grupperingen på de tre midterste feltene ved å gjøre en tilpasning i brukerinnstillingene.

Slik finner du aldersfordelingen på en kunde

1. Klikk Utvalgsinnstillinger.
  2. Velg fanekortet Kontakt og skriv inn navnet på kunden i feltet Kontaktnavn.
  3. Klikk OK.
  4. Velg Vis detaljer på verktøylinjen i det øvre vinduet for å aktivere detaljlisten. Detaljlisten viser om det er andre poster knyttet til fakturaen du har merket av i det øvre vinduet. Alle disse postene kan behandles videre.
  5. Velg posten du vil behandle i detaljlisten.
  6. Velg om du vil:
    • Registrere en Inn-/utbetaling
    • Redigere posten
    • Gå til fakura
    • Gå til bilag
    • Knytte sammen/åpne poster (Match/Link poster)

Ønsker du å gå tilbake til å vise alle kundene dine, klikker du Utvalg av/på.

Nederst i vinduet vil du se en summering som viser Totalt utestående, Ikke Forfalt og Forfalt for kunden som er markert.

Tips! Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i.

Se også:

Registrering av Inn-/utbetaling i reskontro

Match/Link

Redigering av reskontroposter

Brukerinnstillinger for Kundereskontro