Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg endre brukernavn?

Brukernavnet er e-postadressen som du oppga da du opprettet brukerkontoen. For å endre denne må eksisterende brukerkonto først deaktiveres av systemadministrator via www.mymamut.com for å frigjøre en lisens.

Det er deretter mulig å aktivere en ny konto med en annen e-postadresse.

Merk! Husk å kopiere ut alle filer fra brukerprofilen før dette gjennomføres.

Hvordan kan jeg endre passord?

Klikk på Innloggingssiden (ekstern lenke) for å endre passord.

Hvordan kan jeg bytte språk og angi andre innstillinger?

Dette kan endres i Innstillinger i Mamut Application Hosting. Her får du tilgang til Regionale Innstillinger fra Microsoft Windows’ kontrollpanel. Innstilling for språk for tastatur arves fra datamaskinen du logger inn fra.

Dette må ikke forveksles med å bytte språk i Mamut Business Software.

Ønsker du å bytte språk i Microsoft Office-programmene, se denne artikkelen: https://community.visma.com/no/mamut/Produkter/Mamut-One/Supportressurser/Supportartikler-Mamut-Business-Software/Application-Hosting/Mamut-Application-Hosting-Hvordan-endrer-jeg-spraket-i-Microsoft-Office-/

Hvordan få tilbake vinduet der jeg velger Drives, Printers og Clipboard?

Ved oppstart av første program etter at du har logget deg på Mamut Application Hosting, får du opp et vindu hvor du kan velge hvilke lokale ressurser du vil ha tilgang til. Her må du for eksempel merke av for Drives og Printers for å få tilgang til henholdsvis dine lokale harddisker og din lokalt tilkoblede skriver. Hvis du velger Don’t ask me again for remote connections from this publisher før du klikker Connect, vil vinduet i utgangspunktet ikke vises igjen. For å få vinduet tilbake kan du kjøre programmet under. Dette programmet gjør en liten endring i Windows-registeret, slik at vinduet kommer tilbake.

Slik får du opp vinduet igjen

1. Åpne https://cdl.mamut.com/BIN/Support/ApplicationHosting/AppHostChooseFix.exe (ekstern lenke).
  2. Velg Kjør. Hvis du får opp en sikkerhetsadvarsel, må du velge Kjør en gang til for å starte programmet.
  3. Når programmet har utført endringen, vil du få opp meldingen Key successfully changed. Klikk OK.
  4. Start nettleseren på nytt, og logg deg inn i Mamut Application Hosting.
  5. Start f.eks Mamut Business Software.

Vinduet RemoteApp vil nå vises, og du kan på vanlig måte velge hva Mamut Application Hosting skal få tilgang til. Les mer om det i Bruk av tjenesten.

Hvordan får jeg e-posten min inn i Mamut Application Hosting?

For å få e-posten din automatisk inn i Mamut Application Hosting må du sette opp Outlook med din e-postkonto. Les mer om det i Oppsett av e-post.

Dersom du har en POP-konto og ønsker at din e-post både skal komme inn i lokal Outlook i tillegg i Outlook i Mamut Application Hosting, må du merke av for Leave a copy of messages on the server under fanekortet AdvancedInternet E-mail Settings for din e-postkonto. Ved andre typer e-postoppsett (IMAP/MAPI) vil dette skje automatisk.

Kan jeg bruke Internet Explorer?

Det er ikke mulig å starte Internet Explorer direkte fra Mamut Application Hosting. Dette er for å bevare maksimal sikkerhet og ytelse på Mamut Application Hosting.

Linker i e-post, nettbank og hjelpefiler på nett må åpnes i din lokale nettleser.

Se også:

Mamut Application Hosting

Innlogging

Bruk av tjenesten