Client Manager

Client Manager er en del av enkelte programversjoner, og benyttes av brukere som har flere systemdatabaser å administrere. En systemdatabase, eller en "installasjon" kan inneholde mange firmadatabaser (firmaer/klienter/regnskaper). Brukere som har behov for flere systemdatabaser, er gjerne regnskapsbyråer med et stort antall klienter.

Client Manager består av programmene Client Start og Client Update.

Client Start

Client Start gir brukere mulighet til å starte forskjellige Mamut-databaser samtidig. Typiske brukere av dette programmet er regnskapsførere som ønsker å betjene forskjellige klienter på samme maskin eller administratorer som må vedlikeholde flere systemdatabaser. Via Client Start kan du også åpne DataTools for ulike systemdatabaser, og utføre sikkerhetskopiering og andre administrative oppgaver i databasene.

Du kan lese mer om disse og andre funksjoner i Client Start.

Client Update

Med Client Update kan du oppdatere en eller flere systemdatabaser samtidig. Det er også mulig å velge ut oppdatering av firmadatabaser innenfor en systemdatabase. Programmet egner seg for systemadministratorer med ansvar for flere databaser.

Les mer om funksjonaliteten i Client Update.

Hvordan kommer du dit?

Du kan starte programmene ved hjelp av to forskjellige snarveier. Disse finner du på området der du installerte Mamut Business Software, i mappen /ClientManager/.

Installasjonsprogrammet som installerer og oppdaterer din Mamut-installasjon lager ingen egen snarvei til disse tilleggsprogrammene utover disse. Det anbefales derfor at du lager snarveiene selv, for eksempel ved å kopiere disse snarveiene til skrivebordet, ved å høyreklikke på .exe-filen og velge Desktop (create shortcut) under Send to.

Installasjon

Programmene ligger ferdig installert sammen med ditt Mamut-system.

Client Manager-dokumentasjon kan lastes ned fra Internett: www.mamut.no/download(ekstern lenke).

Se også:

Tilleggsprodukter

Tilgang til tilleggsprodukter