Client Update

Med Client Update kan du oppdatere flere systemdatabaser samtidig. Det er også mulig å velge ut oppdatering av firmadatabaser innenfor en systemdatabase. Oppdateringen kan ta tid med store datamengder. Det er viktig at du lar oppdateringen gjøre seg ferdig. Når den er ferdig, vil et statusvindu informere deg om at veiviseren er fullført.

Filene som er brukt til oppdatering skal nå være de nyeste tilgjengelige filene. Client Update vil sjekke om det er firma- eller systemdatabaser som ikke er oppdatert sammenlignet til databasene du har registrert i Client Start.

Slik oppdaterer du databaser

1. Dobbelklikk programfilen ClientUpdate.exce for å starte Client Update. Programfilen er lokalisert i din Mamut-katalog i mappen ClientManager (f.eks. C:\Program Files (x86)\Mamut\ClientManager).
  2. Hvis du ikke har gjort dette før, klikk fanekortet Innstillinger for å sette innstillingene. Les mer her. Når dette er gjort fortsett med trinn 3.
  3. På fanekortet Funksjoner, klikk knappen Oppdatere for å starte oppdateringsveiviseren.
  4. Velg fra hvor Client Update skal hente databasene som skal bli oppdatert:
    Vis databaser funnet på serveren: Client Manager vil søke etter databaser på din server.
    Importer listen over databaser fra en fil: Du gir Client Manager en viktig fil som inneholder databaser som skal bli oppdatert.
    Klikk Neste.
  5. Valgte du Vis databaser funnet på serveren i det foregående trinnet? Hvis ja, velg databasene som du ønsker å oppdatere. Hvis en firmadatabase vises i grått, kan den ikke oppdateres da den er den nyeste versjonen. Numrene ved siden av system- og firmadatabasene er databaseversjoner. Hvordan databaser er presentert avhenger av innstillingene.

-eller-

Valgte du Importer listen over databaser fra en fil i det foregående trinnet? Hvis ja, velg da mappen med den importerte filen. Du kan også angi en siste dato for oppdateringen.
  6. Klikk Neste for å starte oppdateringen. Dette kan ta sin tid hvis store mengder med data.Ikke avbryt prosessen.
  7. Når oppdateringen er fullført åpnes vinduet for loggrapport Hvis du har oppdatert flere databaser, kan du filtrere listen med de oppdaterte databasene for å få en bedre oversikt over resultatet.

Oppdateringen er fullført.

Feilhåndtering

Hvis vinduet for loggrapport etter en oppdatering inneholder feilmeldinger i kolonnen Feilbeskrivelse, kan du først prøve å kjøre veiviseren igjen ved å klikke Ny oppdatering.

Hvis dette ikke hjelper, lagre en utskrift av resultatet fra loggrapporten og send den til Mamut Supportsenter:

Se også:

Client Manager

Client Start