Oppdateringsveiviser - Velg Databaseserver

Installasjonsprogrammet søker etter tidligere versjoner av programmet, og starter en oppdateringsveiviser ved første oppstart av programmet etter at den nye versjonen er installert.

Se mer om installasjon av programmet her.

Se mer om oppdatering til ny versjon her.

Velg databaseserver

Normalt kan du klikke Neste i dette vinduet uten å endre noe.

Server/Instans

Enbrukerinstallasjoner: Ved enbrukerinstallasjoner vil "serveren" normalt hete <(local)> med <Mamut> som instans.

Flerbrukerinstallasjoner: Brukere som installerer på server kan kontrollere at systemet har valgt riktig databaseserver. Systemet finner normalt databaseserveren. Du kan søke etter server ved å klikke Søk. Søkeknappen vil vise en liste over tilgjengelige SQL servere på nettverket. Dersom det er flere instanser på serveren du velger, får du spørsmål om å velge instans.

Filbane til dokumentområde

Enbrukerinstallasjoner: Velg dokumentområde for lagring av dokumenter og andre filer. Dokumentområdet har som standard blitt satt da du installerte programmet, eller oppdaterte til versjon 12.

Flerbrukerinstallasjoner: I en flerbrukerinstallasjon vil dette området bli delt av alle brukerne, slik at det er viktig at alle brukerne har tilgang. Tilgangen til området må settes i operativsystemet. Se mer om hvordan du gjør dette: Dele dokumentområdet.

Merk! I en flerbrukerinstallasjon må filbanen du oppgir være en nettverksbane, for eksempel: \\SERVERNAVN\Mamut. Eksempelet forutsetter at mappen <Mamut> er delt i nettverket. Er mappen <Data> delt, kan filbanen se slik ut: \\SERVERNAVN\Data.

Se også:

Om oppdatering til ny versjon