Endre verdier på et utvalg aktiviteter

Ved hjelp av en veiviser definerer du hvilke aktiviteter som skal endres gjennom et utvalg. Du kan så velge en eller flere parametere som skal endres, og sette nye verdier for disse feltene. Dette kan være nyttig dersom du skal omfordele ansvaret for aktivitetene til en kundebehandler som har sluttet, forskyve et prosjekt i tid eller lignende.

Steg 1

Veiviseren startes gjennom Vis-menyen hvor du velger Aktiviteter og Endre verdier på et utvalg aktiviteter.

Klikk Neste.

Steg 2

Gjør et utvalg av aktivitetene som skal endres.

Utvalget kan justeres i neste steg, men det anbefales at du setter et så nøyaktig utvalg som mulig. Les mer i Utvalg.

Klikk OK.

Steg 3

Juster utvalget ved å fjerne haken foran aktiviteten du eventuelt ikke skal endre verdier for.

Klikk Neste.

Steg 4

Velg hvilke verdier som skal endres og sett nye verdier gjennom nedtrekkslistene.

Merker du av for Ansvarlig, kan du endre ansvarlig, og fordele ansvarlige.
Les mer i Fordele aktiviteter.

Klikk Neste.

Steg 5

For at det skal bli lettere å kontrollere utvalget kan du skrive ut en rapport over hvilke aktiviteter som vil bli endret og hva de gamle verdiene var.

Steg 6

Klikk Fullfør for å endre aktiviteten(e). Ønsker du å justere utvalget, kan du gå tilbake i veiviseren ved å klikke Forrige.

Du kan også skrive ut nok en rapport over aktivitetene som endres, denne gangen med nye verdier.

Steg 7

Dette steget gjelder bare ved inkonsistens i start- eller sluttid.

Dersom du kun har endret starttid uten å justere sluttiden eller omvendt, kan det hende at sluttiden blir satt til et tidspunkt som er før starttiden. Du kan nå velge mellom å oppdatere den gamle tiden i forhold til den nye, eller å ekskludere de gjeldende aktivitetene fra oppdateringen.

Klikk Fortsett.

Du vil nå få ut en ny rapport som beskrevet i Steg 6 med de siste endringene, før endringene iverksettes.

Se også:

Om Aktiviteter