Egenskaper for dokumentmaler

Vinduet Dokumentmal åpnes både i forbindelse med opprettelse av ny dokumentmal og når du skal redigere informasjon om en eksisterende dokumentmal. I vinduet kan du blant annet bestemme flettegrunnlag og hvilke adresser som skal hentes inn i flettefelter i dokumentmalen.

Beskrivelse av feltene

Program: Som standard er Microsoft Word forvalgt som program i nedtrekkslisten for dette, men du har mulighet til å opprette maler i Excel, PowerPoint og Project også dersom du har disse programmene installert.®®®®

Malnavn: I feltet Malnavn angir du navnet på dokumentmalen. Malnavn kan ikke endres for eksisterende dokumentmaler.

Merk! Filendelsen [.DOT] står for Document Template i Word.

Beskrivelse: Her kan du legge inn en ytterligere beskrivelse av dokumentmalen. Denne vil ikke vises i selve dokumentet.

Flettegrunnlag: For dokumentmaler i Word kan du velge om flettegrunnlaget skal være kontakter, ansatte eller ikke noe flettegrunnlag. Avhengig av hva du velger vil enten informasjon om kontakter eller ansatte bli flettet inn i malen. Det er ikke mulig å flette både informasjon om kontakter og ansatte i samme dokumentmal.

Adresse 1: Dette feltet er kun aktivt for dokumentmaler i Word. Du kan her angi hvilke adresser du ønsker skal benyttes i flettefelter for adresse i dokumentmalen. Har du valgt at flettegrunnlaget er kontakt, kan du velge mellom ulike typer adresser for kontakter og kontaktpersoner, og har du valgt at flettegrunnlaget er ansatt, kan du velge mellom ulike postadresser.

Adresse 2: Feltet fungerer på samme måte som Adresse 1. Du har altså mulighet til å flette inn to adresser på malen, for eksempel Postadresse og Leveringsadresse.

Notat: Her kan du skrive inn notater om dokumentmalen dersom du har behov for dette. Vær oppmerksom på at notatene ikke kommer med på selve dokumentet.

Malen skal være tilgjengelig for alle dokumenttyper: Denne er markert som standard. Ettersom du kan velge hvilke maler som skal være tilgjengelige for de ulike dokumenttypene, anbefales det at du tilgjengeliggjør nye maler for alle dokumenttyper.

Merk! Du kan endre Beskrivelse, Flettegrunnlag, Adresse 1, Adresse 2 og Notat etter at malen er opprettet og tatt i bruk, men det vil som regel være mer hensiktsmessig å opprette en ny dokumentmal fremfor å endre flettegrunnlaget.

Se også:

Opprette en ny dokumentmal

Redigere en dokumentmal

Om dokumentmaler

Om dokumenter