Om dokumentmaler

En dokumentmal (template) er en spesiell type dokument som inneholder forhåndsdefinert informasjon som f.eks. skrifttype- og størrelse, logo, marger, topp- og bunntekst og fasttekst. I tillegg er det ved hjelp av flettefelter mulig å flette inn kontaktinformasjon om ansatte eller kontakter/kontaktpersoner som er registrert i programmet.

Dokumentmaler benyttes for å lette arbeidet med dokumenter som skal ha likt eller tilnærmet likt utseende. Alle dokumenter som opprettes basert på en valgt mal, vil inneholde informasjonen som er forhåndsdefinert for malen. Du kan dermed spare mye tid ved opprettelse av dokumenter dersom du bruker litt tid på å utarbeide og tilpasse dokumentmaler for dokumenter du benytter ofte.

Programmet kommer med en rekke dokumentmaler som enten kan benyttes som de er eller redigeres for å passe til ditt firmas behov. Du kan også opprette nye dokumentmaler om ønskelig.

Flettefelter i Word

I Wordmaler er det mulig å sette inn flettefelter som fletter inn kontaktinformasjon om ansatte eller kontakter/kontaktpersoner. Flettefelter settes inn ved å klikke på knappen Sett inn flettefelt (Insert Merge Fields) i Word. Du vil da få opp en liste over mulige felter som du kan angi som flettefelter i dokumentmalen. Disse feltene blir etterpå fylt ut automatisk når du oppretter et dokument basert på dokumentmalen. Husk at flettefeltene kan formateres og flyttes etter behov.

Se også:

Opprette en ny dokumentmal

Opprette nye dokumentmaler for tilbud

Redigere en dokumentmal

Vinduet Dokumentmaler

Egenskaper for dokumentmaler

Om dokumenter