Redigere en dokumentmal

Vær oppmerksom på at du ved å klikke Rediger kan redigere egenskaper for en dokumentmal og ved å klikke Åpne dokumentmal gjøre endringer i selve dokumentmalen.

Tips! Du kan velge hvilken type dokumentmaler du vil se i listen ved å velge aktuell modul i nedtrekkslisten for dette.

Slik redigerer du egenskaper for en dokumentmal

1. Velg Vis - Dokument - Dokumentmaler.
  2. Marker aktuell mal og klikk Rediger.
  3. Gjør ønskede endringer.
  4. Klikk OK.

Egenskapene for dokumentmalen er nå oppdatert med endringene du har gjort.

Slik åpner og redigerer du en dokumentmal

1. Velg Vis - Dokument - Dokumentmaler.
  2. Marker malen du vil redigere i listen og klikk Åpne dokumentmal i verktøylinjen.
  3. Gjør ønskede endringer i form av formateringer, flytting av felter, innsetting av logo, nye flettefelter, tekster etc.
  4. Klikk Lagre når du er ferdig med å redigere.
  5. Klikk Lukk.

Dokumentmalen inneholder nå endringene du har gjort og vil vises neste gang du oppretter dokumenter på bakgrunn av malen.

Tips i Word 2003: Ser du ikke verktøylinjen for fletting når Word åpnes, kan du aktivere den ved å velge Vis - Verktøylinjer - Flette (View - Toolbars - Mail Merge) i Word.

Tips i Word 2007: Ser du ikke verktøylinjen for fletting når Word åpnes, kan du aktivere den ved å velge arkfanen Brev og masseutsendelser - Flett utskrift (Mailings - Start Mail Merge) i Word.

Se også:

Egenskaper for dokumentmaler

Om dokumentmaler

Vinduet Dokumentmaler

Opprette en ny dokumentmal