Prosjektregister, fanekortet Ordre/Faktura

I fanekortet Ordre/Faktura kan du registrere nye ordre som er relatert til prosjektet.

De to kolonnene til høyre, Sum eks. mva. og Sum prosjekt eks. mva., kan vise to ulike summer fordi:

Ved å merke av for Prosjekt under Brukerinnstillinger i Ordre/Faktura, vises kolonnen Prosjekt på fanekortet Produktlinjer. I denne kolonnen kan du spesifisere hvilket prosjekt hvert produkt i ordren tilhører. Dermed kan en ordre klassifiseres som ett prosjekt i nedtrekkslisten i øvre del av ordrekortet, mens de enkelte produktene i ordren kan registreres på andre prosjekter.

Av den grunn finnes to ulike kolonner på fanekortet Ordre/Faktura. Kolonnen Sum eks. mva. viser totalsum for alle produkter i ordren, mens kolonnen Sum prosjekt eks. mva. viser summen for produktene i det enkelte prosjekt i ordren.

Nedtrekkslisten Utvalg fungerer som et filter og gir deg oversikt over ulike statuser.

Slik oppretter/endrer du en ordre i forbindelse med prosjektet

1. Klikk på Ny for å opprette en ny ordre i forbindelse med prosjektet.
  2. I vinduet som åpnes etter du har klikket Ny, velger du kontakt og kontaktperson. Da åpnes Ordre/Faktura-modulen automatisk med kontaktinformasjonen på plass i den nye ordren.
  3. Når du har fylt ut ordren, lukker du modulen og kommer tilbake til fanekortet Ordre/Faktura i Prosjektregisteret. Les mer i Opprette en ny ordre for en detaljert forklaring av hvordan informasjon registreres.
  4. Klikk på Rediger for å endre på en ordre du har opprettet. Da åpnes Ordre/Faktura-modulen, og du kan gjøre de endringene du vil.

Du har nå opprettet/endret en ordre i prosjektet.

Nedtrekkslisten Opprettet fra gjør at du kan se hvor ordren ble opprettet. Blant alternativene finnes også Alle (uavhengig av hvor ordren ble opprettet). Du kan i tillegg filtrere ut ordrer som har blitt registrert i Ordre/Faktura-modulen. Velger du Ordre/Faktura i denne nedtrekkslisten, vil ordrene som ble markert med det aktuelle prosjektet på ordrekortet vises i listen på fanekortet. Du kan også velge Prosjektregister og med dette filtrere ut ordrer som har blitt opprettet på fanekortet Ordre/Faktura i prosjektregisteret.

Se også:

Om Ordre/Faktura

Prosjektregisteret