Opprette en ny ordre

Slik oppretter du en ordre

1. Velg Vis - Tilbud/Ordre/Faktura - Ordreregistrering.
  2. Velg i Status-nedtrekkslisten øverst om du vil opprette en Ubehandlet ordre, en Ubehandlet samleordre eller en Ubehandlet kreditnota.
  3. Klikk Ny og velg aktuell kunde.

4. Klikk OK.
    En ordre blir opprettet. Alle feltene i vinduets øvre halvdel vil fylles ut med de adresser, leverings- og betalingsbetingelser som er registrert i kontaktregisteret, men dette kan overstyres.
  5. Klikk Ny i fanekortet Produktlinjer for å legge til et produkt. Gjenta for hvert produkt. Les mer i Ordre/Faktura, fanekortet Produktlinjer.
  6. Gå gjennom de øvrige fanekortene og registrer informasjon som er aktuell for denne ordren.
  7. Klikk Lagre.

Ordren er opprettet, og får status Ubehandlet ordre.

Ønsker du å skrive ut en ordre, ordrebekreftelse, fraktbrev etc., kan du klikke på knappen Skriv ut.

Ønsker du å effektuere og fakturere ordren, kan du klikke på knappen Fakturere og følge veiviseren.

Vær oppmerksom på at du ikke kan endre eller slette en kontakt fra ordren når den først er lagt inn. Har du lagt inn feil kontakt, må du klikke på Slett, og velge Annullert eller Tapt Salg.

Se også:

Ordre/Faktura-registeret

Om Ordre/Faktura