Kom i gang med Skype

Med Skype kan du ringe til kontakter fra kontakt- eller kontaktpersonkortet.

Forutsetninger for å komme i gang

Skype installert: Du må installere Skype på samme maskin som du har Mamut Business Software installert, og du må registrere deg som Skype-bruker. Dersom du også ønsker å kunne ringe til fasttelefon og mobiltelefoner, ikke bare andre Skype-brukere, må du også kjøpe Skype-credits/SkypeOut. Du må ha et SkypeIn-nummer for at andre skal kunne ringe deg fra en fasttelefon/mobiltelefon. Se mer på Skype sine hjemmesider www.skype.com.

Nettverk: Skype må installeres på alle maskinene der brukerne skal benytte funksjonen.

Slik kommer du i gang

1. Velg Skype som TAPI i Mamut Business Software.
    Dette gjør du under Vis - Innstillinger - Andre Innstillinger - Andre programmer i fanekortet Andre innstillinger. Merk av for TAPI, og velg Skype i nedtrekkslisten. Tillat programmet å bruke Skype, dersom du får spørsmål om dette.

2. Legg inn Skype-navn på kontakt(er).
    Du finner feltet sammen med telefonnumrene på kontaktene. Du kan også legge inn Skype-navn på kontaktpersoner.

Programmet er nå klart til å ringe og motta samtaler med Skype. Kontaktene og Kontaktpersonene har fått nye felter for Skype-nummer og Skype-navn i feltet Telefon. Du kan se telefon-ikonet til høyre for feltet.

Merk! Skype-navn brukes til å ringe til andre brukere av Skype. Skype-nummer (SkypeIn) brukes til å ringe fra ordinær telefon til en Skype-bruker. Du trenger ikke bruke dette nummeret på kontakten din dersom du skal ringe ved hjelp av Skype selv.

Når du aktiverer Skype får du spørsmål fra programmet om hvorvidt det skal tillate at Mamut Business Software ringer. Har du svart Nei på dette på et tidspunkt, kan dette aktiveres igjen. Dette må du gjøre i Skype, under Verktøy - Innstillinger - Avansert - API Adgangskontroll. Mer utfyllende informasjon om Skype finner du på deres hjemmesider www.skype.com.

Se også:

Om integrasjon med Skype

Ringe med Skype

Aktiviteter fra Skype

Administrer lisensinformasjon

Innstillinger - Andre programmer