Administrer lisensinformasjon

Funksjonene under Hjelp - Om - Administrer lisensinformasjon gir deg oversikt alle dine lisenser for nettsteder, hoved- og tilleggsprodukter. Du kan også justere hvilke maskiner lisensene dine skal gjelde på ved flerbrukerinstallasjon, hvordan tilleggsprodukter skal fordeles og hvilke av dine nettsteder som skal være aktive. Informasjon om lisens.

Velg hva du vil gjøre gjennom valgene til venstre i vinduet:

Tilleggsprodukter

Under Tilleggsprodukter kan du angi hvilke brukere og firmadatabaser som skal ha tilgang til eventuelle tilleggsprodukter. Les mer om dette i Tilgang til tilleggsprodukter.

Installerte maskiner

Her har du oversikt over alle maskiner i nettverket som er tilknyttet databasen. Du må ha en lisens for hver maskin du vil installere programmet på.

Har du brukt opp Antall lisenser (se under listen), kan du deaktivere maskiner som ikke er i bruk, slik at du frigjør lisenser.

Slik setter du en maskin inaktiv

1. Marker avmerkingsboksen i kolonnen Inaktiv, til høyre for maskinen som skal deaktiveres.
    Det vil nå ikke være mulig å benytte programmet på denne maskinen.

2. Installer Mamut Business Software på en ny maskin.

Den nye maskinen vil nå tilknyttes den ledige lisensen.

Nettstedlisenser

Her har du oversikt over alle dine opprettede nettsteder med følgende informasjon:

Nettsted: Arbeidstittelen for nettstedet

Registrering: Internett-adressen som nettstedet er registrert på.

Type nettsted: Angivelse av hvilken type lisens som er tilknyttet nettstedet, med følgende valg:

Du kan ikke registrere flere nettsteder enn du har lisens til (hvor mange lisenser du har vises i Om-vinduet under Liste over nettsted-funksjonalitet).

Du må derfor deaktivere nettsteder som ikke er i bruk, for å kunne registrere et nytt nettsted.

Slik deaktiverer du et nettsted og registrerer et nytt

1. Velg Firmadatabasen du opprettet det gamle nettstedet på.
    Du får nå en oversikt over alle nettstedene som er opprettet på firmadatabasen.
  2. Velg nettstedet du vil fjerne lisensen for.
  3. Sett status for nettstedet i nedtrekkslisten nedenfor til Ingen Nettsted.
  4. Velg hvilken Firmadatabase det nye nettstedet skal opprettes på.
    Dersom både det gamle og det nye nettstedet er tilknyttet samme firmadatabase, kan du hoppe over dette punktet.
  5. Sett status for nettstedet i nedtrekkslisten nedenfor til Komplett nettsted eller Nettsted, avhengig av hva du har lisens til.
  6. Registrer det nye nettstedet.

Du har nå deaktivert et gammelt nettsted og opprettet et nytt, og kan fortsette med redigering av det nye nettstedet.

Se mer i Rediger nettsted.

Oversikt

Hovedprodukt/Tilleggsprodukt: Navn på produktet lisensen(e) gjelder.

Antall lisenser: Hvor mange brukere som har tilgang til produktet.

Utløpsdato : Siste dag for bruk av funksjonaliteten. Ved utvidelse av Serviceavtale vil du kunne laste ned ny lisensfil og forlenge utløpsdatoen. Les mer i Last ned lisensfil.

Se også:

Informasjon om lisens

Vinduet Om

Om flerbrukerinstallasjon