Personalia

Under knappen Personalia kan du registrere den ansattes fødselsdato og personnummer. Informasjonen som registreres vil også vises i fanekortet Lønn og under knappen Skattetrekk. Under Personnr. registreres også det midlertidige D-nummeret, hvis den ansatte ikke har fått tildelt et personnummer.

Dersom den ansatte er Selvstendig næringsdrivende, kan du merke av for dette og deretter registrere Organisasjonsnummeret for den næringsdrivende. Organisasjonsnummeret må være registrert for å kunne registrere og utbetale korrekt lønn til selvstendig næringsdrivende.

Ved å klikke på søkeknappen ved siden av Bankkonto får du opp vinduet Kontoinformasjon hvor du kan registrere informasjon om den ansattes bankkonto.

Øvrig informasjon som kan registreres om hver ansatt, er Sivilstand og navn og relasjon til Pårørende. Informasjon om pårørende kan være nyttig å ha lett tilgjengelig ved nødsfall.

I forbindelse med a-meldingen (som trer i kraft 1. januar 2015) må det på inntektsmottakere som enda ikke har fått tildelt norsk fødselsnummer eller D-nummer, oppgis en internasjonal identifikator. Det finnes fire typer identifikatorer som Altinn bruker: Passnummer, Social security number, Tax identification og Value added tax identification number. Ved å markere avmerkingsboksen til Internasjonal identifikator aktiveres feltene for denne. Du legger inn ID-nummer på identifikatoren, velger identifikatorstype, og Utstedelsesland.

Merk! Når den ansatte har fått tildelt et person- eller D-nummer, skal både det nye tildelte nummeret og den internasjonale identifikatoren være med i den første a-meldingen som sendes til Altinn. Altinn samsvarer da person- eller D-nummeret med den internasjonale identifikatoren. Etter innsendelsen fjerner man avmerkingen for Internasjonale identifikator på den ansatte.

Under Egendefinerte felter kan du selv definere hvilke typer øvrig informasjon du vil kunne registrere. Eksempler kan være nasjonalitet, jubileum eller nettadresse dersom den ansatte har sin egen hjemmeside.

Se også:

Personalregister, fanekortet Personal

Personalregisteret

Kontoinformasjon