Brukerinnstillinger for Timeregistrering

I fanekortene i brukerinnstillingene kan du sette innstillinger for hvilke kolonner du ønsker skal vises i timeregistrering, og tilpasse modulen til ditt bruk.

Innstillingene åpnes ved å klikke på knappen Innstillinger på verktøylinjen. Alternativt kan du velge Vis - Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul, og klikke Timeregistrering for å åpne innstillingene.

Vinduet består av fire fanekort: Standardoppsett, Kolonner for registrering, Standardverdier og Kolonner for overføring.

Standardoppsett

I dette fanekortet kan du tilpasse registeret til din bruk. Du kan velge mellom tre forhåndsdefinerte innstillinger for hvilke felter og kolonner som skal vises.

Enkel: Forenkler skjermbildet mest mulig og viser kun påkrevde felter.

Normal: Viser standardfelter og funksjonalitet.

Avansert: Viser alle tilgjengelige felter og mer funksjonalitet.

Velger du et av disse oppsettene, kan du i de neste fanekortene se hvilke felter og funksjoner som blir tilgjengelig.

Kolonner for registrering

I dette fanekortet merker du av kolonnene du ønsker skal være tilgjengelige for deg i Timeregistrering. Fjern gjerne markeringen for kolonner du ikke trenger, for å få bedre oversikt i registreringsvinduet.

Ønsker du å Automatisk åpne listevinduet ved åpning av timeregistrering, kan du merke av for dette. Du får da en liste over alle registrerte timesedler, og kan ved hjelp av filtrering på status og utvalg finne frem til timeseddelen du skal jobbe med.

Du kan også merke av for å Sende e-post ved avvisning av timeseddel. Brukeren som har registrert timeseddelen, vil da motta en e-post med beskjed om at timeseddelen ikke er godkjent. Dette forutsetter at det er registrert en e-postadresse i personalkortet til den ansatte, samt at bruker og ansatt er knyttet sammen.

Etter statusendring på en timeseddel kan du bestemme om du skal Forbli i samme status eller Følge timeseddelen til neste status. Hvis du skal jobbe videre med en og samme timeseddel, anbefales det at du følger timeseddelen til neste status.

Standardverdier

Alle verdier du setter her, vil bli valgt automatisk når du oppretter en ny timelinje. Dersom du som regel oppretter timelinjer av samme type, vil du kunne spare mye tid og repeterende rutinearbeid ved at feltene allerede er utfylt.

Kolonner for overføring

I dette fanekortet merker du av kolonnene du ønsker skal vises i vinduet ved overføring til Ordre, Prosjekt og Lønn. Vi anbefaler at du fjerner markeringen for kolonner du ikke har bruk for, for å få best mulig oversikt.

Se også:

Om Timeregistrering

Firmainnstillinger for Timeregistrering

Opprette en ny timeseddel