Firmainnstillinger for Timeregistrering

I firmainnstillingene for timeregistrering kan du tilpasse funksjonaliteten til din bedrifts behov slik at du kan utnytte modulen effektivt. Innstillingsvinduet består av tre fanekort, hvorav fanekortene Overføring ordre/prosjekt og Overføring lønn kun vil være aktive dersom du har merket av for at bedriften skal kunne overføre timesedler til Ordre/Faktura, Prosjekt eller Lønn.

Tilpasning av funksjonalitet

Først må du ta stilling til hvilke moduler du ønsker å kunne overføre timesedler til. Hvis du ønsker å kunne viderefakturere timer via Ordre/Faktura-modulen må du merke av for Ordre/Faktura. Det kan være hensiktsmessig dersom du f.eks. skal viderefakturere en kunde for arbeidstimer du har utført for dem.

Du kan også velge å overføre timesedler til Prosjekt. Du vil da ha full kontroll over hvor mange timer som er brukt i forbindelse med et prosjekt. Velger du å overføre til prosjekt, vil du kunne viderefakturere timene via prosjektmodulen.

Ved å merke av for Lønn vil du kunne overføre timer til lønnsregistrering, og utbetale lønn basert på registrerte timer. For å kunne overføre timer til lønn må timetypen være knyttet mot en lønnsart.

Du kan merke av for disse alternativene samtidig, men du vil ikke kunne overføre de samme timelinjene både til Ordre/Faktura og Prosjekt. Overfører du til prosjekt, vil de derfra påløpe prosjektet, og viderefaktureres ved hjelp av prosjektfakturering.

Avhengig av din bedrifts behov og hvor mange ledd timesedlene skal gå gjennom kan du merke av for om du ønsker å bruke statusene Ferdigregistrert og Klar til overføring.

Informasjon som er lov til å endre i status 'Ubehandlet' og Informasjon som er lov til å endre i status 'Klar til overføring' gjør det mulig å bestemme hva slags informasjon ansatte kan endre i timesedler som ikke er ferdigregistrert eller som er klare til å bli overført til en annen modul.

Under Annet kan du begrense hvilke prosjekter en ansatt kan knyttes til i en timeseddel. Merker du av for Kun mulig å knytte ansatte til prosjekter som de er tilknyttet i ansattkortet, kan du på en timelinje bare velge prosjekter som den ansatte er knyttet til i fanekortet Prosjekt på ansattkortet. Merker du ikke av her, vil du på timelinjen kunne velge alle prosjekter som finnes i firmadatabasen.

Overføring ordre/prosjekt

Informasjon som er lov til å endre i vinduet for overføring til ordre/prosjekt

Her kan du merke av for felter på timeseddelen som skal overføres ordre/prosjekt.

Ved overføring til ordre

Opprette en ordre pr avdeling: Oppretter en ordre for hver avdeling som er benyttet på timesedlene.

Opprette en ordre pr. prosjekt: Oppretter en ordre for hvert prosjekt som er benyttet på timesedlene.

Slå sammen linjer med samme: Velg Dato, Ansatt eller Produkt. Slår sammen timelinjer på ordren. Ikke slå sammen linjer er forvalgt. Velger du Produkt, vil timelinjer bli slått sammen dersom kriteriene over er oppfylt, uavhengig av ansatt og dato.

Informasjon til ordre: Velg detaljer for hva som skal overføres.

Sortering: Velg sorteringslogikk for timelinjene som overføres.

Overføring lønn

I fanekortet Overføring lønn kan du merke av hvilken informasjon som skal være lov å endre ved overføring av timelinjer til lønn. Også her kan du bestemme om og hvordan timelinjer skal slås sammen ved overføring, hvilken informasjon som skal følge med, samt sorteringsrekkefølge.

Se også:

Firmainnstillinger

Om Timeregistrering

Timetyperegister

Prosjektfakturering

Opprette en ny firmadatabase

Personalregisteret