Standardregister - Betalingsbetingelser

I standardregisteret kan du tilpasse og opprette betalingsbetingelser som passer til dine behov.

Feltbeskrivelser

Betalingsform: Mulige betalingsformer er forhåndsdefinert i programmet. Ved bruk av betalingsbetingelsen Kontantfaktura vil både faktura og betaling bli bokført på samme bilagsnummer.

Ekspedisjonsgebyr: Her kan du hente inn et produkt, som du oppretter i produktregisteret.

Beskrivelse: Fritekst.

Antall kredittdager: Gjelder kun betalingsformen Faktura. Sett inn antall dager.

Fri leveringsmåned: Gjelder kun betalingsformen Faktura. Kredittdager regnes fra månedsskiftet.

Tilgjengelig på Internett: Benytter du programmets nettbutikk kan du her kontrollere om betalingsbetingelsen skal kunne benyttes for dine kunder i nettbutikken.

Internasjonale kjøp: Vises kun dersom posten er merket av for Tilgjengelig på Internett. Kontrollerer om betalingsbetingelsen kan benyttes av utenlandske kunder.

Avansert

Fakturarapporter: Kobler betalingsbetingelsen til valgt fakturarapport. Denne blir forvalgt ved opprettelse av faktura, men kan overstyres.

Antall kredittdager: Sett inn antall dager som skal vises på fakturarapporten.

Fri leveringsmåned: Sett inn ev. fri leveringsmåned som skal vises på fakturarapporten.

Bilagsart: Kobler betalingsbetingelsen til bilagsart for bilaget.

Skal reskontroføres: Betalinger skal normalt føres på kontaktens reskontro. Kontroller med din revisor dersom du har behov for å føre utenom reskontro.

Redigerbar forfallsdato: Gjør det mulig å redigere forfallsdato etter at posten er fakturert.

Kontant: Kontant betyr at faktura regnes som betalt ved utstedelse. Konto må oppgis i eget felt.

Kontonummer for betaling: Feltet vises dersom det er merket av for Kontant. Velg konto fra kontoplanen for kreditering. Velger du ingenting her vil betalingen av disse fakturaene bli bokført på standard konto for betaling av kontantfaktura i regnskapsinnstillingene.

Se også:

Standardregisteret

Om leverings- og betalingsbetingelser

Opprette en ny betalingsbetingelse