Opprette innkjøp på grunnlag av salgsordre

Du kan opprette et innkjøp fra salgsordre dersom du har aktivert funksjonen i firmainnstillingene for produkt.

Når kunden bestiller produkter, kan du opprette et innkjøp direkte fra ordren. En veiviser hjelper deg med dette. Inntil innkjøpet er overført til status Bestilt, kan nye innkjøp som genereres fra salgsordre, for samme leverandør, akkumulere opp antallet på innkjøpet.

Start veiviseren fra fanekortet Produktlinjer på salgsordren. Klikk på pilen lengst til høyre, og velg Opprett innkjøp på grunnlag av ordre.

Tips! Dersom du ikke finner dette valget, må du først merke av for at du skal kunne benytte funksjonen i firmainnstillingene for produkt.

Veiviseren består av 3 steg:

Steg 1

Velg om du skal kjøpe produktene fra standardleverandør eller annen leverandør. Klikk Neste.

Steg 2

I dette vinduet velger du hvilken informasjon du vil ta med deg fra salgsordren til innkjøpet.

Hvilken informasjon skal overføres fra salgsordre til innkjøpet:

Marker om innkjøpspris på innkjøpet skal settes lik kostpris på salgsordren, eller hentes fra produktkortet.

Marker i avmerkingsboksene for den informasjon du ønsker å overføre fra salgsordren til innkjøpet. Om du velger å slå sammen flere produktlinjer på salgsordre mot samme produkt, er det ikke mulig å overføre informasjon fra hver enkelt produktlinje.

Utvalg av hvilke produktlinjer som skal kjøpes inn:

Marker avmerkingsbokser for å gjøre utvalg på hvilke produktlinjer som skal kjøpes inn. Du kan velge om produkter som er Arbeid/Tjeneste og Lagervare skal kjøpes inn, samt om produkter der bestilt antall blir null på innkjøpet som skal overføres.

Steg 3

Du har nå utført utvalget og gjort alle innstillinger for innkjøpsforslaget. Marker i avmerkingsboksen Automatisk sett inn alle produktene i innkjøpsutvalget dersom du ønsker at produktlinjene skal settes inn i innkjøpsforslaget automatisk. Lar du avmerkingsboksen stå blank, vil utvalget komme opp uten produkter, og du kan fylle inn ønskede produktlinjer manuelt. Ordren ligger i bakgrunnen.

Klikk deretter Fullfør for å gjennomføre utvalget/innstillingene, og fortsette i vinduet Produkter som skal kjøpes inn.

Merk! Klikker du Avbryt, vil ikke innstillingene for utvalget lagres.

Vinduet Produkter som skal kjøpes inn vises inaktivt i bakgrunnen til du har avsluttet veiviseren, og gjort alle nødvendige innstillinger for innkjøpsforslaget.

Se også:

Firmainnstillinger for Produkt

Opprette innkjøp basert på ikke leverte salgsordrer

Produkter som skal kjøpes inn