Opprette innkjøp basert på ikke leverte salgsordrer

Innkjøp basert på ikke leverte salgsordrer er ett av fire alternativer for å angi grunnlag for hvilke produkter som skal kjøpes inn ved hjelp av innkjøpsveiviseren. Når du oppretter innkjøp på grunnlag av ordrer i salgsmodulen, vil du også benytte deler av denne veiviseren.

Veiviseren startes fra innkjøpsvinduet. Klikk på pilen ved siden av Ny-knappen, og velg Ny med innkjøpsveiviser. Du kan også starte innkjøpsveiviseren direkte fra skrivebordet.

Steg 1

I dette vinduet setter du utvalg for hvilke produkter som skal kjøpes inn.

Innkjøp basert på ikke leverte salgsordre - dette valget har følgende alternativer:

Alle produkter på salgsordre: Velger alle produktlinjer som ikke er fullstendig levert.

En leverandør: Velger alle produktlinjer som ikke er fullstendig levert og som kan bestilles fra valgt leverandør.

Produktgruppe: Velger alle produktlinjer som ikke er fullstendig levert innenfor valgt produktgruppe.

Klikk Neste.

Steg 2

Dette steget er bare aktuelt om det allerede eksisterer en ubehandlet salgsordre på kunden:

Velg hvilke(n) leverandør(er) du skal kjøpe produktene fra.

Klikk Neste.

Steg 3

I dette vinduet velger du hvilken informasjon du vil ta med deg fra salgsordren til innkjøpet.

Hvilken informasjon skal overføres fra salgsordre til innkjøpet:

Marker om innkjøpspris på innkjøpet skal settes lik kostpris på salgsordren, eller hentes fra produktkortet.

Marker i avmerkingsboksene for den informasjon du ønsker å overføre fra salgsordren til innkjøpet. Om du velger å slå sammen flere produktlinjer på salgsordre mot samme produkt er det ikke mulig å overføre informasjon fra hver enkelt produktlinje.

Utvalg av hvilke produktlinjer som skal kjøpes inn:

Marker avmerkingsbokser for å gjøre utvalg på hvilke produktlinjer som skal kjøpes inn. Du kan velge om produkter som er Arbeid/Tjeneste og Lagervare skal kjøpes inn, samt om produkter der bestilt antall blir null på innkjøpet skal overføres.

Steg 4

Du har nå utført utvalget og gjort alle innstillinger for innkjøpsforslaget. Klikk Fullfør for å gjennomføre utvalget/innstillingene, og fortsette i vinduet Produkter som skal kjøpes inn.

Merk! Klikker du Avbryt vil ikke innstillingene for utvalget lagres.

Se også:

Produkter som skal kjøpes inn

Innkjøpsveiviseren

Opprette innkjøp på grunnlag av salgsordre