Innkjøpsveiviseren

.Innkjøpsveiviseren hjelper deg å angi utvalg for hvilke og hvilket antall produkter du ønsker å bestille på et innkjøp. Veiviseren er bygget opp med et antall steg som vises i ulik rekkefølge avhengig av hvilke valg du gjør. Du velger mellom fire alternativer å gjøre utvalg på. Deretter gjør du utvalg for hvilke produkter som skal kjøpes inn, antallet og hvilken leverandør du vil bestille fra.

Veiviseren startes fra innkjøpsvinduet. Klikk på pilen ved siden av Ny-knappen, og velg Ny med innkjøpsveiviser. Du kan også starte innkjøpsveiviseren direkte fra skrivebordet.

Når veiviseren har startet, kan du velge på hvilket grunnlag veiviseren skal hjelpe deg med å bestemme hvilke produkter som skal kjøpes inn. Du kan velge mellom følgende alternativer:

Vinduet Produkter som skal kjøpes inn vises inaktivt i bakgrunnen til du har avsluttet veiviseren for utvalget og gjort alle nødvendige innstillinger for innkjøpsforslaget. I dette vinduet arbeider du deretter videre med innkjøpsforslaget. Dersom det finnes ubehandlede innkjøp for leverandøren, får du her muligheten til å legge til produktlinjene på en eksisterende innkjøpsordre.

Ønsker du å opprette et innkjøp basert på en salgsordre, kan du starte en veiviser direkte fra salgsordren.

Opprette innkjøp basert på ikke leverte salgsordrer

Opprette innkjøp basert på lagerbeholdning

Opprette innkjøp av bestemte produkter/produktgrupper

Opprette innkjøp fra én leverandør

Se også:

Produkter som skal kjøpes inn

Opprette innkjøp på grunnlag av salgsordre

Om innkjøpsmodulen