Hur skapas en egendefinierad behörighetsprofil?

En behörighetsprofil definierar vilka funktioner en specifik användare har tillgång till. En behörighetsprofil kan definieras på samma sätt som en behörighetsmall, men visas inte i listan över behörighetsmallar. I guiden för administration av behörighetskontroll kan du basera en behörighetsprofil på en behörighetsmall eller en befintlig behörighetsprofil.

Hur skapar du en behörighetsprofil för en användare?

1. Klicka på Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration.
  2. Välj aktuell användare och klicka Redigera.
  3. Gå till fliken Behörighetskontroll i användarens användarinställningar.
  4. Välj Anpassa.
  5. Klicka på Definiera behörighetsprofil.
  6. Välj Skapa behörighetsprofil för att skapa en ny behörighetsprofil eller Skapa behörighetsprofil baserad på om du vill basera profilen på en befintlig behörighetsprofil. Du kan i sådant fall välja mellan Behörighetsmall och Egendefinierad behörighetsprofil. Välj aktuell profil eller användare från rullgardinsmenyerna bredvid respektive alternativ.
  7. Klicka Nästa.
  8. Markera de funktioner du vill ska vara tillgängliga för behörighetsprofilen.
  9. Klicka på Nästa.
  10. Klicka på Slutför om du vill avsluta guiden för att skapa en behörighetsprofil.

Behörighetsprofilen har nu skapats.

Se även:

Administration av behörighetsmallar