Användarnamn och lösenord

I användarinställningarna registreras den anställdes Användarnamn och Lösenord som används när han eller hon loggar in i programmet. Lösenordet måste skrivas in både i fältet Lösenord och Bekräfta lösenord. Detta för att försäkra dig om att det gällande lösenordet är korrekt.

Obs! Du bör inte användare mellanslag eller punk i användarnamn eller lösenord.

Du kan även ändra ditt lösenord i detta fönster, eller så ändrar systemadministratören lösenordet åt dig.

Systemadministratör/Superanvändare

Den som administrerar systemet kalles systemadministratör. I programmet kan en systemadministratör vara en användare med behörighetsmallen Systemadministratör. Läs mer i Behörighetskontroll. Normalt sett är användaren som i användarprofilen har Full tillgång/Superanvändare även den som administrerar systemet.

Tips! Systemadministratören kan särskilja användarnas tillgång till databasen direkt från SQL Server.

Glömt lösenordet?

Läs mer i Inloggning om vad du kan göra om du har glömt ditt lösenord.

Se även:

Om användarinställningar

Inloggning

Personalregistret