Användarinställningar för dokument

I Användarinställningar för dokument kan du bestämma vilka kolumner som ska visas i dokumentlistan samt hur dokumentkortet ska se ut och fungera.

Inställningarna ger möjlighet att anpassa programmet till varje användares önskemål. Användandet av dokumentmodulen blir mer effektivt genom att du kan ange standardvärden som gäller när nya dokument skapas. Du kan dessutom göra inställningar för att programmet exempelvis ska lägga till information om tidpunkt och användare när noteringar läggs in eller att standard kontaktperson ska kopplas till dokumentet om det skapas från kontaktkortet.

Standardanpassning

Du kan välja mellan tre fördefinierade inställningar.

Enkel: Förenklar skärmbilden så mycket som möjligt och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktioner.

Avancerad: Visar alla tillgängliga fält och mer funktionalitet.

Klicka på aktuell knapp för att välja ett av alternativen.

Dokumentlista

Här väljer du vilka fält från varje dokument som ska visas i dokumentlistan. Lägg märke till att med för många kolumner blir listan något mindre översiktlig och dessutom påverkas hastigheten i modulen. Om du klickar på en av knapparna på fliken Standardanpassning ändras innehållet här.

Dokumentkort

Här kan du ange riktlinjer för hur ett dokument ska skapas.

Standardvärde: Varje fält som du anger värden för här kommer att fyllas i automatiskt när du skapar ett nytt dokument. Om du oftast skapar dokument av samma typ kommer du att spara mycket tid genom att fältet redan är ifyllt.

Flikar: Här kan du välja vilka flikar som ska visas på dokumentkortet.

Annat: Här kan du bland annat aktivera funktionen som infogar användarnamn och tidpunkt när anteckningar påbörjas samt bestämma att status ska vara Utfört direkt när dokumentet har genererats. Markera kryssrutorna för att göra inställningarna.

Se även:

Om dokument

Dokumentlista

Egenskaper för dokumentkortet

Hur skapas ett nytt dokument?

Om användarinställningar